14 Δεκεμβρίου 2017

Κυνική ομολογία Παρασκευόπουλου: Κάποιοι που απελευθερώνουμε υποτροπιάζουν και εγκληματούν

Αφού είπε πως ο νόμος του ενίσχυσε την ασφάλεια, στη συνέχεια «συμπαραστάθηκε» στους συγγενείς θυμάτων από κακοποιούς που αφέθηκαν ελεύθεροι

Την μείωση της βαριάς εγκληματικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας προκάλεσε ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.


Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης και εμπνευστής των διατάξεων που οδήγησαν εκτός φυλακής χιλιάδες κρατούμενους με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και προκειμένου να απαντήσει στην κριτική του κ. Βασίλη Κικίλια είπε: «με το νόμο έπαψαν οι φυλακές να έχουν συμφόρηση σε βαθμό ονείδους για την χώρα και τον πολιτισμό μας και οδήγησε σε ασφάλεια. Μετά την πολιτική συμφόρησης είχαμε μείωση των ανθρωποκτονιών όπως προκύπτει από τα στοιχεία ΕΛΑΣ. Μείωση των βαριάς εγκληματικότητας. Θα με κυνηγά βέβαια ο κιτρινισμός γιατί ξέρει ότι είμαι επικίνδυνος άρα καλά κάνει και με κυνηγά».

Όταν δε ο κ. Κικίλιας του επισήμανε ότι «υπάρχουν συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους από εγκληματίες που απελευθερώθηκαν με το δικό σας νόμο», ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε κυνικά «Για τους συγγενείς όλοι εκφράζουμε την θλίψη μας. Δυστυχώς υπάρχει η υποτροπή και κάποιοι συγγενείς θρηνούν και έχουν την συμπαράστασή μας».
Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε υποστηρίξει για τον κ. Παρασκευόπουλο «Είναι πρόκληση να ανεβαίνετε στο βήμα σχολιάζοντας την αντιπολίτευση. Οσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει τον απίστευτο νόμο σας που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας και άνοιξε τις υπόλοιπες για να βγουν εγκληματίες με βαρύτατα αδικήματα σκορπώντας τον τρόπο στην κοινωνία».

Αναφορικά δε με τον προϋπολογισμό τόνισε «Τρίτωσε το κακό με αυτόν τον προϋπολογισμό που φέρνει νέες αυξήσεις φόρων και μειώσεις κοινωνικών δαπανών. Κόψατε το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης και τις επιχορηγήσεις νοσοκομείων κατά 1,9 δις ευρώ. Μιλάτε για καθαρή έξοδο αλλά το μόνο καθαρό είναι τα νέα μέτρα όπως η περικοπή αφορολόγητου και η διαρκής λιτότητα εως το 2060. Εχετε υπερφορολογήσει τα πάντα. Παίρνετε τα σπίτια με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.  Αγνοήσατε την απόφαση ΣτΕ για επιστροφή αναδρομικών στους ένστολους. Δεν θα σας αφήσουμε να φτιάξετε την Ελλάδα των φτωχών»

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ