05 Δεκεμβρίου 2017

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 2 έως 4 Δεκεμβρίου, και τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί η διοικούσα επιτροπή του επιμελητηρίου.


Στις εκλογές συμμετείχε μόνον ένας συνδυασμός, η «Επιχειρηματική Ανάπτυξη», με επικεφαλής τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο συνδυασμός έλαβε το σύνολο της σταυροδοσίας που άγγιξε τους 17.000 σταυρούς προτίμησης.
Συμμετείχαν 107 υποψήφιοι, από τους οποίους εκλέχθηκαν οι 50, εκ των οποίων οι 14 εκλέγονται για πρώτη φορά ως μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, επιτυγχάνοντας έτσι μία ικανοποιητική ανανέωση του σώματος.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: "Η νέα Διοίκηση του ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στη μάχη για την έξοδο από τη βαθιά ύφεση και την επιστροφή στην κανονικότητα, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις την κατάρτιση και υλοποίηση ενός εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος που θα επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην κατάργηση όλων εκείνων των αντικινήτρων που εμποδίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Τη συγκεκριμένη περίοδο οι προσπάθειες του ΕΒΕΑ ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας επί οικονομικών θεμάτων θα στραφούν προς την κατεύθυνση τόσο της επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, προσφέροντας στήριξη στις επιχειρήσεις - μέλη του, όσο και στην ανάδειξη όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται ώστε και στο εγγύς μέλλον η αναμενόμενη έξοδος της χώρας από τα μνημόνια να βρει τη χώρα προετοιμασμένη για μία νέα δημιουργική πορεία».