05 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κοστέλο «πάγωσε» την κυβέρνηση: Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα

Στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου μίλησε ο επικεφαλής των θεσμών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο, σχολιάζοντας τόσο την τεχνική συμφωνία που επικυρώθηκε στο χθεσινό Eurogroup αλλά και τα επόμενα βήματα μετά το καλοκαίρι. Τα μηνύματα, δε, τα οποία εξέπεμψε κρίνονται ως ιδιαίτερα μετρημένα.


Ο κ. Κοστέλο έσπευσε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι «η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε. Υπάρχει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται προκειμένου αυτή να κλείσει. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα» προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές Αρχές, έτσι ώστε να υπάρξει και πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, όπως προβλέπεται. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς ανέφερε ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος του προγράμματος θα δημιουργήσει θετικό κλίμα» και ότι «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Είχε φτάσει στον πάτο και τώρα είναι στην άνοδο προς την κορυφή».

«Τώρα θέλουμε να δούμε δράση για να επιταχυνθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρέπει να επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα και να διενεργούνται σε τακτική βάση.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο «πάγωσε» τα χαμόγελα της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες για το τέλος των μνημονίων και τη μεταμνημονιακή εποχή, λέγοντας ότι ακόμα και μετά το τέλος του 2018 «θα παραμείνουν πολλά ριζωμένα προβλήματα», επισημαίνοντας το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, των ισολογισμών των τραπεζών και της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kostelo-pagose-tin-kivernisi-echoume-polli-doulia-akoma