15 Δεκεμβρίου 2017

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΑ! Σε άθλια κατάσταση η εστία του Πανεπιστημίου Πατρών- Χωρίς φαγητό και θέρμανση οι φοιτητές

Έκλεισε η φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Λίγες ημέρες πριν κλείσει οι φοιτητές έτρωγαν μόνο μακαρόνια και ρύζι.

Η ανακοίνωση της Φοιτητικής Εστίας αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν τελειώσει οι προμήθειες τροφίμων και τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη.


Ο διευθυντής της Εστίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε στο Thebest.gr:

«Υπεύθυνο για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών είναι το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Οι εστίες πανελλαδικώς έχουν μείνει μετέωρες από το Νοέμβριο του 2011, είμαστε σε δύο βάρκες, ανάμεσα στο Υπουργείο και τα πανεπιστήμια.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και ξεπερνάνε το εστιατόριο. Δεν έχουμε πετρέλαιο και θέρμανση στα δωμάτια. Είχαμε προειδοποιήσει το ίδρυμα Νεολαίας ότι οδηγούμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι φοιτητές πανελλαδικώς αντιδρούν, με το δίκιο τους.

Δύο χρόνια οι εστίες υπολειτουργούν. Είμαστε 17 Εστίες σε όλη την Ελλάδα και οι 10 δίνουν και γεύμα. Στην Πάτρα είναι η μεγαλύτερη Εστία της Ελλάδας, φιλοξενούμε 850 άτομα και τρέφουμε 8.600. Καθημερινά δίνουμε γεύματα σε 5.000 φοιτητές.

Από τις 6 Νοεμβρίου υπάρχει κατάληψη στην Αθήνα με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην προμήθεια των εστιών.

Τα προβλήματα όμως έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα. Εμείς κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Από τις αρχές Δεκέμβρη δεν έχουμε προμηθευτεί τίποτα και προσπαθούσαμε να ταΐσουμε τους φοιτητές με τα αποθέματα μας. Οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη και εδώ από την προηγούμενη εβδομάδα. Ζούμε πρωτόγνωρες και τριτοκοσμικές καταστάσεις».

Πηγή: best.gr