12 Δεκεμβρίου 2017

Νέο επεισόδιο στην Επιτροπή Εξοπλισμών για τη συμφωνία με Σαουδική Αραβία

Eνα νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» της Διακρατικής Συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία και το «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο, εκτυλίχθηκε και στη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, όπου ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, κάλεσαν εκ νέου τον Πάνο Καμμένο να παράσχει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατηγορώντας τον ότι «υπεκφεύγει».


Αν και αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προώθηση δύο νέων διακρατικών συμφωνιών για απόκτηση και συντήρηση 50 ελικοπτέρων και εκποίηση στρατιωτικού υλικού, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ακόμη και να μπουν στη σχετική συζήτηση, δηλώνοντας «παρών» και τονίζοντας ότι όσο ο Υπουργός Άμυνας δεν απαντά σε όσα «προβληματικά» αποκαλύπτονται επιλέγοντας το «κρυφτό» εκείνοι δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη για καμία συμφωνία σχετικά με τα εξοπλιστικά.

Η ΝΔ δια του αρμόδιου τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, επανέλαβε το αίτημά της για κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είτε στην Εξωτερικών και Άμυνας είτε στην Εξοπλιστικών, προκειμένου να φωτίσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, αίτημα όμως που απορρίφθηκε από τον κ. Καμμένο.

«Η ΝΔ ζήτησε και σήμερα να μη συνεχίζουμε να παίζουμε κρυφτό. Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ κρύβεται. Η κοινή λογική είναι πως όταν δεν υπάρχει κάτι να κρύψει κανείς καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να υποκρίνεται κανείς ότι μιλάμε για άλλες συμβάσεις όταν μάλιστα η υπόθεση εκκρεμεί και δικαστικά. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας και εμείς κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε «σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρχει όταν υπάρχουν καθημερινά πτυχές προβληματικές αυτής της υπόθεσης και η κυβέρνηση υπεκφεύγει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας τον Υπουργό Άμυνας ότι αντί απαντήσεων εξακολουθεί να καταφεύγει σε «λασπολογίες και συκοφαντίες».

Στον απόηχο, δε, των δημοσιευμάτων για εντοπισμό πυρομαχικών της εταιρίας του «μεσάζοντα» Παπαδόπουλου στο προπύργιο των ISIS, ο κ. Θεοχαρόπουλος κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει γιατί δεν ζήτησε ενημέρωση από την ΕΥΠ για τη δράση της εν λόγω εταιρίας παρότι με έγγραφό του το Υπουργείο Εξωτερικών τον παρότρυνε να το κάνει ήδη από τον Ιούνιο του 2017.

«Για εμένα δεν υπάρχει θέμα, τουλάχιστον ως αύτη τη στιγμή» δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφορικά με τις αποκαλύψεις και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ ότι στη Ράκα της Σύριας, άλλοτε προπύργιο των τζιχαντιστών, βρέθηκαν πυρομαχικά που είχε προμηθεύσει το 2014 ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Τα όπλα που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος ήταν κάποιας κατασκευής, ήταν Αμερικανικά, Ρωσικά, Τουρκικά είπε ο κ. Βίτσας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.


Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr