11 Δεκεμβρίου 2017

Η ΝΔ καλεί Καμμένο και Κοτζιά στην επιτροπή Θεσμών- «Δεν κλείνει η υπόθεση Καμμένου», λέει η Σπυράκη

Καινούρια στοιχεία για τον ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.


Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σφαίρες της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ», εταιρείας του Βασίλη Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, βρέθηκαν στη Ράκκα της Συρίας, τη θεωρούμενη σαν πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.

Ετσι η Νέα Δημοκρατία ζητάει την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν σε αυτή και να καταθέσουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Την ίδια στιγμή δια της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι το ζήτημα Καμμένου "δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος".

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ηλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου; Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε η κ. Σπυράκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, με τη Νέα Δημοκρατία να δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα έγγραφα προς επίρρωση των λεγομένων της.