01 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Γλίτωσαν τελευταία στιγμή από μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ

Ένα ύποπτο αντικείμενο οδήγησε στην εκκένωση της εορταστικής αγοράς στην Bradenburger Straße - Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από έρευνα των πυροτεχνουργών, περιείχε εκρηκτικά

Εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η αστυνομία προχώρησε σε άμεση εκκένωση της αγοράς στην Bradenburger Straße, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο, που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικά.



Από τα τοπικά μέσα αναφέρεται ότι είναι ένα πακέτο 40x50 εκατοστά και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται επί του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και, όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.

Το σημείο αποκλείστηκε και οι Αρχές έκαναν έρευνα, ενώ κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών.


Δεν έχει αναφερθεί ακόμα, αν προηγουμένως υπήρξε κάποιου είδους γραπτή,τηλεφωνική ή άλλη απειλή.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά.





Στόχευαν σε μακελειό στο Πότσνταμ - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Σε μακελειό - με θύματα ακόμη και παιδιά - στόχευαν στο Πότσνταμ αυτοί που οργάνωσαν την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού σε καρουζέλ στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της γερμανικής πόλης.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Γερμανία, Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ύποπτο αντικείμενο, το οποίο εξετάζουν ακόμα και τώρα οι γερμανικές αρχές, αποτελούνταν από ειδική καλωδίωση, μπαταρίες, καρφιά, ενώ ανιχνεύθηκε και σκόνη άγνωστης προέλευσης.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό το Ισλαμικό Κράτος με βίντεο που είχε αναρτήσει στο Telegram απειλούσε με χτυπήματα κατά τη διάρκεια των εορτών ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ έχει ζητήσει και από «μοναχικούς λύκους» να αιματοκυλίσουν την Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: