12 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο: Ταύρος χτυπάει σαν «άψυχη κούκλα» καουμπόι στο Μεξικό

Αφού πρώτα τον πετάει στο έδαφος - Στη συνέχεια επιτίθεται και καρφώνει με τα κέρατα ένα άλογο
Ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο από ένα ροντέο στο Μεξικό αποτυπώθηκε σε βίντεο, το οποίο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ταύρος, ο οποίος είναι περικυκλωμένος από αρκετούς αναβάτες αλόγων, μέχρι τη στιγμή που επιτίθεται στα πόδια ενός αλόγου με αποτέλεσμα ο αναβάτης του να βρεθεί αβοήθητος στην αρένα.

Ο ταύρος στη συνέχεια χτυπάει με βιαιότητα τον πεσμένο αναβάτη, τον οποίο πετά με μανία στον αέρα σαν «άψυχη κούκλα».

Μάλιστα, κάποια στιγμή πετά τον τραυματισμένο άντρα πάνω σε ένα άλλο άλογο, ρίχνοντας και τον δεύτερο αναβάτη, ενώ στη συνέχεια επιτίθεται στο άλογο καρφώνοντας το με τα κέρατά του. Μετά από μερικά αγωνιώδη δευτερόλεπτα το άλογο καταφέρνει να απεγκλωβιστεί και να ξεφύγει από τον ταύρο.

Στο τέλος του βίντεο, φαίνεται ο ταύρος να έχει τραυματίσει το πίσω πόδι του μετά από την επίθεση του σε άλογο και αναβάτη, ενώ απομακρύνεται στην άκρη της αρένας, κουτσαίνοντας.

Το βίντεο, το οποίο κατέγραψε ένας από τους θεατές, έχει προβληθεί περισσότερες από 100.000 φορές, ενώ έχει ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων σχετικά με την κακοποίηση των ζώων. Κάποιοι από τους χρήστες που παρακολούθησαν το βίντεο στο διαδίκτυο δήλωσαν «αηδιασμένοι» από το θέαμα, ενώ σχολίασαν πως τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τα ροντέο θα πρέπει να απαγορευτούν.



Ένας από τους χρήστες σχολίασε σχετικά με την κακοποίηση των ζώων: «Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, αφήστε τα στην ησυχία τους. Αυτά και οι ταυρομαχίες πρέπει να απαγορευθούν». Μια ακόμα χρήστης έγραψε: «Λυπάμαι όχι μόνο για το άλογο αλλά και για τον ταύρο. Είναι θύματα αυτών των αξιολύπητων περιστάσεων».