14 Δεκεμβρίου 2017

Γεωργιάδης για ομολογία Βούτση: Ποιους στόχους των Θεσμών εξυπηρετεί ο Τσίπρας;

Στην παραδοχή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πως «οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα στηρίζουν για τους δικούς τους λόγους», στέκεται με ανάρτησή του στο facebook νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.


Αναλύοντας το συλλογισμό Βούτση, ο κύριος Γεωργιάδης επισημαίνει αρχικά, πως η «μέθοδος» με την οποία τελικά έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και άρα είχε στον πυρήνα της τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποτέλεσαν και την κατοπινή κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό, λέει, σημαίνει προφανώς πως οι δανειστές είχαν κάποιους δικούς τους στόχους να εξυπηρετήσουν και διερωτάται ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι: «Ίσως το Υπερταμειο των 100 ετών που ο Σαμαράς ποτέ δεν θα τους το έδινε; Τα μέτρα που υποχρέωσαν τον Τσίπρα να λάβει και ο Σαμαράς δεν θα έπαιρνε; Ο εξευτελισμός της Αριστεράς και η συνακόλουθη πτώση εξ αιτίας του των Podemos;», αναφέρει ενδεικτικά.

Κατόπιν, ο κύριος Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την παραδοχή Βούτση «μεγάλο πολιτικό γεγονός και τεράστια δικαίωση για την Παράταξή μας και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:

Χθες στην Βουλή συνέβη κάτι μοναδικό αλλά και αποκαλυπτικό. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης μας είπε ότι

Α) οι Θεσμοί, δηλ η Τρόικα έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά και

Β) ότι οι ίδιοι Θεσμοί δηλ η Τρόικα τώρα στηρίζει την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Για να το αναλύσουμε όμως λίγο αυτό.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου έπεσε στην Βουλή λόγω της μή Εκλογής ΠτΔ. Όταν συνέβη αυτό η πλειοψηφία της ήταν σταθερή στους 154 βουλευτές δηλ και κατά μία έδρα περισσότερη της σημερινής. Όμως τότε μία ετερόκλητη συμμαχία μεταξύ του Σύριζα, των Ανέλ, της Χρυσής Αυγής και του Φώτη Κουβέλη (εξαιρώ το ΚΚΕ καθώς η θέση του σε αυτές τις διαδικασίες είναι παγία) αποφάσισαν να εμποδίσουν την εκλογή και βάσει του Συντάγματος οδήγησαν την Κυβέρνηση στην πτώση της.

Εάν λοιπόν όσα είπε χθες ο κ. Βούτσης είναι αληθή και η Τρόικα έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά, τότε το όργανο μέσω του οποίου η Τρόικα επέτυχε αυτό της τον πολιτικό στόχο, ήταν η Συμμαχία με πυρήνα της την σημερινή Κυβέρνηση των Συριζανέλ.

Εάν σε αυτό τον συλλογισμό προσθέστε και το Β) του επιχειρήματος Βούτση, ότι αυτούς για τους δικούς τους λόγους τους στηρίζουν, τότε όλα ξεκαθαρίζουν. Οι ξένοι δανειστές, προς επίτευξη των δικών τους στόχων, πάντα κατά Βούτση, έριξαν τον Σαμαρά και στηρίζουν Τσίπρα. Ποιους στόχους όμως μπορεί να είχαν τότε και ποιους λόγους τώρα;

Ίσως το Υπερταμειο των 100 ετών που ο Σαμαράς ποτέ δεν θα τους το έδινε; Τα μέτρα που υποχρέωσαν τον Τσίπρα να λάβει και ο Σαμαράς δεν θα έπαιρνε; Ο εξευτελισμός της Αριστεράς και η συνακόλουθη πτώση εξ αιτίας του των Podemos; Ουδείς γνωρίζει ακριβώς αλλά πάντως σίγουρα η χθεσινή παραδοχή του κ. Βούτση αποτελεί μεγάλο πολιτικό γεγονός και τεράστια δικαίωση για την Παράταξή μας και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά…