12 Δεκεμβρίου 2017

Τρομακτικό βίντεο: Καρχαρίας επιτίθεται σε νεόνυμφη στο ταξίδι του μέλιτος [εικόνες & βίντεο]

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για μια νεαρή Αμερικανίδα το ταξίδι του μέλιτος στην Καραϊβική, καθώς δέχθηκε την επίθεση ενός καρχαρία.

Η Σάρα Ίλιγκ κολυμπούσε στην πισίνα του ξενοδοχείου της μαζί με ορισμένους καρχαρίες τροφούς -που δεν θεωρούνται γενικώς επικίνδυνοι για τους ανθρώπους, γι’ αυτό...
και χρησιμοποιούνται ως τουριστική ατραξιόν σε πολλά θέρετρα στην Καραϊβική- όταν ένα από τα κήτη τη δάγκωσε ξαφνικά στο χέρι και λίγο έλειψε να της το κόψει.

«Ένιωσα ένα κύμα νερού και κάτι να σφίγγεται στο χέρι μου κι υπέθεσα ότι ο άνδρας μου μού έκανε κάποια πλάκα», είπε.


Στην τρομακτική σκηνή που κατέγραψε με την κάμερά του ο σύζυγός της, Έβαν Κάρολ, διακρίνεται η γυναίκα να συσπάται απ’ τον πόνο και να κολυμπά έντρομη για να απομακρυνθεί από τον καρχαρία.


«Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο αντιλήφθηκα πόσο πονούσα και κοιτάζοντας μέσα απ’ τα γυαλιά μου είδα τον καρχαρία, που ήταν μεγαλύτερος από μένα, γαντζωμένο στο χέρι μου. Το τράβηξα κι έφυγα», πρόσθεσε η Ίλιγκ.


Ο άνδρας της, που εργάζεται ως κτηματομεσίτης στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με τα σημάδια που άφησαν τα σαγόνια του καρχαρία στο χέρι της συζύγου του.


Ευτυχώς η νεαρή γυναίκα απέφυγε τα χειρότερα


Η Σάρα Ίλιγκ κολυμπά με καρχαρίες-τροφούς στην πισίνα του ξενοδοχείου της στη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στην Καραϊβική (Φωτογραφία: Facebook)

Ο καρχαρίας τροφός είναι το μόνο μέλος του γένους Γιγγλυμόστομα, το οποίο ανήκει σ’ αυτό το είδος, που απαντάται σε τροπικά και υποτροπικά νερά σε βάθος από ένα έως 75 μέτρα.

Αν και έχουν καταγραφεί επιθέσεις τους σε ανθρώπους, δεν θεωρούνται επικίνδυνοι. Το δέρμα τους είναι πολύ τραχύ και γι'αυτό περιζήτητο, ενώ επίσης χρησιμοποιείται το λάδι από το συκώτι τους και το κρέας τους.