11 Δεκεμβρίου 2017

Πιερ Σαρκοζί: Ο «Θεσσαλονικιός» γιος του Σαρκοζί επέστρεψε στη... χώρα του

Καλοκαίρι 2001, Κορσική. Ο 16χρονος τότε Πιερ Σαρκοζί, πρωτότοκος γιος του μετέπειτα προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Κουλιόλι, απολαμβάνει τις διακοπές του. Ενας φίλος τού ζητάει να παίξει μουσική σε ένα υπαίθριο πάρτυ, κάτι που ο Πιερ δεν έχει ξανακάνει. Εκείνος δέχεται, γεμίζει μια τσάντα με CD από μουσικές που του αρέσουν και πηγαίνει στο πάρτυ. Οπως συμβαίνει σε κάθε πρώτη φορά, η τεχνική υπολείπεται, αλλά ο ενθουσιασμός περισσεύει.

Το βράδυ εκείνο το μικρόβιο του DJ μπήκε στο αίμα του Πιερ Σαρκοζί. Εκείνος όμως θα καταπνίξει τον ενθουσιασμό του και θα κάνει το χατίρι του πατέρα του να σπουδάσει νομικά. Εξάλλου και ο Νικολά Σαρκοζί δικηγόρος ήταν προτού ασχοληθεί με την πολιτική. Ομως στο δεύτερο έτος των σπουδών του, ο Πιερ θα κάνει την επανάστασή του. Παρατάει τη Νομική και αφοσιώνεται στη μουσική. «Η αγάπη μου για τη μουσική υπήρχε πάντα, γι’ αυτό για εμένα δεν ήταν θέμα επιλογής - κάνοντας αυτό που αγαπάς στη ζωή είναι μια προφανής επιλογή. Ευτυχώς έχω μια πολύ υποστηρικτική οικογένεια», δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ». Εκτός από τις αίθουσες της Νομικής, έστω και για μόλις δύο χρόνια, ο Πιερ Σαρκοζί περπάτησε για ένα διάστημα και στις πασαρέλες ως μοντέλο. Μάλιστα το 2013 το περιοδικό «Town & Country» τον τοποθέτησε στην 26η θέση των πιο ποθητών εργένηδων του κόσμου, πάνω και από τον Τζορτζ Κλούνεϊ.



Τελικά τον κέρδισε η μουσική και σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους DJs στον κόσμο, ενώ είναι γνωστός ως Dj Mosey. «Επέλεξα αυτό το όνομα διότι σημαίνει να περιπλανηθείς λίγο, να περπατήσεις χωρίς άγχος. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο που βλέπω εγώ τη ζωή», εξηγεί ο ίδιος. Πώς τον αντιμετωπίζουν όμως οι συνάδελφοί του; Ως Πιερ Σαρκοζί ή ως DJ Mosey; Το βαρύ όνομά του τον βοηθά στην καριέρα του ή, αντιθέτως, αποτελεί εμπόδιο για να αναγνωριστεί από όλους το ταλέντο του; «Οπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχουν θετικές και αρνητικές πτυχές. Η εξαίρεση είναι ότι στην περίπτωσή μου αυτές είναι αρκετά ακραίες», απαντά.



Ο 32χρονος DJ βρέθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 24 ώρες προκειμένου να παίξει μουσική στα εγκαίνια ενός κλαμπ στην Αθήνα. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Η πρώτη ήταν το 2014, οπότε και συνεργάστηκε με τον Σάκη Ρουβά σε συναυλία, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σήμερα δηλώνει χαρούμενος για την επιστροφή του στην Ελλάδα, την οποία μάλιστα αποκαλεί και «χώρα μου», καθώς έχει οικογενειακές ρίζες από τη Θεσσαλονίκη. «Εχω την ευκαιρία να παίξω σε πολλά διαφορετικά μέρη, αλλά επειδή ο προπαππούς μου ήταν Ελληνας από τη Θεσσαλονίκη, είναι πάντα υπέροχο να επιστρέφεις στη χώρα σου», λέει ο Πιερ Σαρκοζί στο «ΘΕΜΑ».

Στο αίμα του Πιερ κυλάει ελληνικό αίμα ή, για την ακρίβεια, ελληνοεβραϊκό

Το 1890 γεννιέται στη Θεσσαλονίκη ο Μπενίκο Μαλλάχ. Οι Μαλλάχ προέρχονται από μια σεφαραδίτικη οικογένεια Εβραίων που έλκουν την καταγωγή τους από την Ιβηρική Χερσόνησο και ευημερούν στην υπό τουρκική κατοχή ελληνική πόλη για περισσότερο από 300 χρόνια. Ο Μπενίκο Μαλλάχ, ένας από τους μεγαλύτερους κοσμηματοπώλες της Θεσσαλονίκης, αλλάζει θρήσκευμα και παντρεύεται την καθολική Αντέλ Μπουβιέ. Αποκτούν την Νταντί, μητέρα του Νικολά Σαρκοζί. Η πτήση που μετέφερε τον Πιερ Σαρκοζί προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Παρασκευής.

Στις αποσκευές του, εκτός από εκατοντάδες CD, είχε το Ευαγγέλιο και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όπως σε κάθε ταξίδι του. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο γνωστός μάνατζερ Ηλίας Πανταζόπουλος, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μετέβησαν στο ξενοδοχείο «Hilton» προκειμένου ο Πιερ να ξεκουραστεί, αλλά και να ετοιμάσει το σετ που θα έπαιζε το βράδυ. Ο DJ Mosey θα αναλάμβανε να διασκεδάσει τους πελάτες του κλαμπ «Toy Room» του επιχειρηματία Ηρακλή Ζησιμόπουλου που είχε official opening.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι νέοι χόρευαν με τις r’n’b και hip hop επιλογές του DJ Mosey. Ο ίδιος ξεχείλιζε από ενθουσιασμό σαν να έπαιζε πρώτη φορά. Ενα ενεργειακό ποτό δίχως αλκοόλ και ένας χυμός μήλο που είχε ζητήσει να έχει συνεχώς δίπλα του στα decks του έδιναν ακόμη περισσότερη ενέργεια. Τι προτιμά όμως ο ίδιος να ακούει και ποιο μέρος ξεχωρίζει από αυτά που έχει παίξει μουσική; «Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής, αλλά προτιμώ αυτή που εκφράζει την προσωπικότητα και δεν είναι πολύ κωδικοποιημένη.

Αυτή τη στιγμή οι αγαπημένοι μου παραγωγοί είναι οι Kaytranada και Mura Masa. Η πρώτη μου φορά στην Ιμπιζα ήταν πολύ ιδιαίτερη γιατί αποτελεί τη Μέκκα της ηλεκτρονικής μουσικής», λέει ο 32χρονος Γάλλος. Αντίθετα με τον Πιερ Σαρκοζί που όλο το βράδυ έπινε χυμό μήλο και ενεργειακά ποτά, οι πελάτες του κλαμπ απολάμβαναν τα πλέον εκλεκτά οινοπνευματώδη, ακόμη και σαμπάνιες. Τα πιο οικονομικά τραπέζια έχουν ελάχιστη κατανάλωση 200 ευρώ, ενώ τα premium φτάνουν τα 500 ευρώ. Το πρώτο κλαμπ «Toy Room» (Δωμάτιο Παιχνιδιών) άνοιξε στο Λονδίνο το 2014. Ακολούθησαν το Ντουμπάι, η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, αλλά και η Μύκονος.

Το κλαμπ στην Πανεπιστημίου
Την Παρασκευή προστέθηκε άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα του διεθνούς brand με το κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου 10 στην Αθήνα, εκεί όπου παλαιότερα βρισκόταν το «Wild Rose». Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν κλαμπ «Toy Room» στο Σάο Πάολο και στο Νέο Δελχί. Πρόκειται για VIP club με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σκληρή «πόρτα», την οποία για να περάσουν οι άνδρες πελάτες θα πρέπει να συνοδεύονται από αιθέριες υπάρξεις, αλλά και να είναι ντυμένοι smart casual. Το «κλου» του πάρτυ ήταν ένας ανιματέρ ντυμένος αρκούδος που έπαιζε με τους πελάτες, αν και το ενδιαφέρον των ανδρών μάλλον θα τράβηξε το λίκνισμα των σέξι επαγγελματιών χορευτριών.


Το πάρτυ τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Πιερ Σαρκοζί επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί. Το απόγευμα θα έμπαινε και πάλι στο αεροπλάνο για να μεταβεί σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη για να παίξει μουσική. Στην ερώτηση του «ΘΕΜΑτος» για πόσο καιρό θα εργάζεται ως DJ, αν κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική όπως ήταν η επιθυμία του πατέρα του ή αν θα ασχοληθεί με τη μόδα, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Δεν σχεδιάζω το μέλλον, είμαι περισσότερο ένα άτομο που ζει την κάθε μέρα όπως έρχεται. Για μένα η ζωή πρέπει να είναι μια περιπέτεια, όχι ένα βιβλίο που έχει ήδη γραφτεί».

Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ