05 Δεκεμβρίου 2017

Με σωληνάκια και αλυσοδεμένος ο Τσαρλς Μάνσον, λίγο πριν πεθάνει [εικόνα]

Είναι η φωτογραφία που ο Τσαρλς Μανσόν σίγουρα θα ήλπιζε να μην δει ποτέ ο κόσμος. Μετά την καταδίκη του για επτά δολοφονίες, ο cult ηγέτης της δεκαετίας του 60 έλεγε στους θαυμαστές του πως ήταν αθάνατος.

Αποκάλυψε επίσης, πως απαγορευόταν στους φύλακες να μιλούν για την αδύναμη κατάσταση της υγείας του στην κρατική φυλακή της Καλιφόρνιας όπου κρατούνταν. Και η σιωπή τους αυτή συνετέλεσε στη θεωρία πως θα ζούσε για πάντα.


Η τελευταία φωτογραφία του Μανσόν λίγα λεπτά πριν πεθάνει. Αποκλειστική φωτογραφία: Daily Mirror

Μπορεί μάλιστα, να γλύτωσε το θάλαμο αερίων στην κρατική φυλακή του San Quentin το 1971 μετά την απόφαση της Καλιφόρνια για την απαγόρευση της θανατικής ποινής, αλλά ο Μανσόν τελικά δεν ξεγέλασε το θάνατο, καθώς πέθανε από φυσικά αίτια στις 19 Νοεμβρίου.

Δεμένος με αλυσίδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ο 83χρονος, δε δείχνει κανένα ίχνος λύπης για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. Λίγα μόλις λεπτά μετά την αποκλειστική φωτογραφία της Daily Mirror, ο Μανσόν πέθανε.


Νοσηλευόταν σε ασφαλές δωμάτιο στο Νοσοκομείο Κεμ στο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια, ο Μανσόν περιβάλλεται από σωληνάκια που κρατούν ζωντανό το αδύνατο σώμα του. Το φαλακρό κεφάλι του και τα κλειστά βλέφαρα απέχουν πολύ από το τρομακτικό «τέρας» που γνώριζε εκατομμύριο κόσμου.


Μια πηγή κοντά στο άτομο που τράβηξε την φωτογραφία δήλωσε πως ελπίζει να βοηθήσει τα θύματά του. Όπως είπε: «Κάθε μέρα που ήταν ζωντανός, προκαλούσε πόνο στους συγγενείς εκείνων που σκότωσε. Δεν έδειξε ούτε μία φορά τύψεις. Συχνά καυχιόταν: ‘είμαι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος’. Καυχιόταν πως ήταν αθάνατος. Ερωτηθείς αν ενδιαφερόταν για τα εγκλήματά του, απαντούσε: τι σημαίνει αυτό;’. Ο άνδρας που τράβηξε αυτή τη φωτογραφία ελπίζει η εικόνα του να δείξει πόσο λυπηρός, πόσο θνητός ήταν. Ελπίζει πως θα καταστρέψει την ψευδαίσθηση που έχουν οι οπαδοί του και πως εν μέρει θα παρηγορηθούν λίγο οι οικογένειες των θυμάτων».