17 Δεκεμβρίου 2017

Το FBI «ψάχνει» τον Καμμένο

Ποια πρόσωπα της Οµογένειας φέρεται να είναι κρίσιµα για τη σχέση εµπιστοσύνης του υπουργού µε τον Γ. Παπαδόπουλο, καθώς και µε πολιτικούς και επιχειρηµατικούς κύκλους στην Ελλάδα
Προ ελαχίστων ηµερών ένα άρθρο της περίφηµης για την ερευνητική της δηµοσιογραφία «Washington Post» στην ηλεκτρονική της έκδοση προέβαλε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τη σχέση του Π. Καµµένου µε τον υπόδικο πλέον Ελληνοαµερικανό Γ. Παπαδόπουλο και τον «ρωσικό παράγοντα».


Το ενδιαφέρον είναι ότι το θέµα το υπογράφει ο επικεφαλής του κεντρικού για την Ευρώπη γραφείου της εφηµερίδας, που εδρεύει στο Βερολίνο, Griff Witte, ο οποίος έχει έρθει ειδικά στην Αθήνα ερευνώντας το συγκεκριµένο θέµα και έχει µιλήσει και µε σειρά προσώπων, όπως ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θ. Ντόκος, ο αντιπρόεδρος της Ν.∆., βουλευτής Αδ. Γεωργιάδης, αλλά και ο πλέον ισχυρός παράγων της Οµογένειας στις ΗΠΑ από την πλευρά της Εκκλησίας, πατέρας Αλεξ Καρλούτσος, ο υιός του οποίου άλλωστε και σήµερα είναι ο µόνος εκ των Ελληνοαµερικανών που µε ευρείες αρµοδιότητες σε θέµατα εθιµοτυπίας υπηρετεί τον Ντ. Τραµπ στον Λευκό Οίκο.

Το δηµοσίευµα της «Washington Post» είναι πολύ ενδιαφέρον και λεπτοµερές. Εχει αφετηρία την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλ. Πούτιν, στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Αγ. Ορος τον Μάιο του 2016. Επιχειρεί να καταγράψει τις διαδροµές στη σχέση του Γ. Παπαδόπουλου - που επίσης, όπως αναφέρει, καταφθάνει στην Αθήνα µαζί και παράλληλα µε τον Πούτιν - µε τον Π. Καµµένο, που, σύµφωνα µε την αµερικανική εφηµερίδα, τον υποδέχθηκε στην Αθήνα.

Η εφηµερίδα αναδεικνύει την πάγια επιδίωξη του Γ. Παπαδόπουλου να δηµιουργήσει µέσω της Αθήνας και των εδώ σχέσεων που διατηρούσαν πολιτικοί όπως ο Π. Καµµένος ή Ελληνορώσοι επιχειρηµατίες και πολιτικοί, όπως ο κ. Σαββίδης, συνθήκες συνάντησης Πούτιν Τραµπ και «νέας εποχής» στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.

Το δηµοσίευµα της «Washington Post» είχε ευρεία δηµοσιότητα στην Ελλάδα και θύµισε στοιχεία που και στα «Π» είχαν προβληθεί πολλές εβδοµάδες πριν. Το ερώτηµα που έθεσαν πολλοί έµπειροι των πολιτικών και διπλωµατικών παρασκηνίων είναι γιατί τώρα ευαισθητοποιήθηκε για το θέµα η αµερικανική εφηµερίδα. Μέχρι ενός βαθµού την απάντηση τη δίνει το ίδιο το άρθρο. Είναι η δηµοσιοποίηση της οµολογίας του Γ. Παπαδόπουλου στις 30 Οκτωβρίου ότι κατέθεσε ψευδώς στο FBI.

Είναι όµως και το γεγονός ότι η έρευνα ακουµπά όλο και περισσότερο πρόσωπα ελληνικής καταγωγής, χωρίς να εξαιρείται ο υπουργός Αµυνας, Π. Καµµένος.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-fbi-psachni-ton-kammeno#.WjTBdtb0emk.twitter