15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ & friends vs Σαουδικής Αραβίας

Του Θανάση Χειμωνά

Θυμάστε το ανέκδοτο με τον Πόντιο που διάβασε κάπου πως το τσιγάρο βλάπτει την υγεία και έκοψε το κάπνισμα; Κάτι τέτοιο μου θύμισε η επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας χθες βράδυ. Το background είναι λίγο πολύ γνωστό. Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο με τον Πάνο Καμμένο και κατ’ επέκταση το light εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κατηγορούνται πως πουλάνε όπλα στην σαουδαραβική κυβέρνηση.
Μιλάμε για χιλιάδες βλήματα (κυριολεκτικά, όχι συριζαίους ψηφοφόρους) τα οποία σκάνε πάνω σε αμάχους, σε γυναίκες και παιδιά στην Υεμένη.

Μια τόσο απάνθρωπη, αποκρουστική ενέργεια και μάλιστα προερχόμενη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς (λολ) ήταν λογικό να προκαλέσει την οργή των αντιεξουσιαστών. Και όχι τίποτα πουθενάδων που κοπροσκυλιάζουν στα Εξάρχεια. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ναυαρχίδα του παγκοσμίου εξουσιαστικού κινήματος. Τον φοβερό και τρομερό Ρουβίκωνα!

Οι (αντι)εξουσιαστές της καρδιάς μας λοιπόν αντέδρασαν άμεσα. Και χτύπησαν τον αληθινό ένοχο της υπόθεσης: Την Σαουδική Αραβία. Γιατί ερωτώ, αγαπητοί φίλοι: Αν οι Σαουδάραβες δεν «ακουμπούσαν»  τα πετροδόλαρά τους θα αναγκάζονταν οι αριστεροί συριζανελίτες να τους πουλήσουν τα θανατηφόρα βλήματα;

Έτσι, αφού έσπασαν το φυλάκιο της πρεσβείας στο Ψυχικό (πσσσς, τους έκαναν τα μούτρα κρέας λέμε) τα ρουβικάνια ανέβασαν το ανδραγάθημά τους στο διαδίκτυο συνοδεία μιας από τις συνηθισμένες ανακοινώσεις τους όπου αφού αναλύουν (πρέπει να έπεσε τρελό γκουγκλάρισμα) την κατάσταση στη Μέση Ανατολή καταλήγουν στα κλασικά «ξύλινα» τσιτάτα με κεφαλαία περί «Ιμπεριαλισμού» και «Αλληλεγγύης». Αν αναρωτιέστε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι, το όνομα αναφέρεται. Μία φορά- και μάλιστα με μικρά γράμματα: «Σύριζα» (για να μη χτυπάει και πολύ στο μάτι). Πρόκειται συγκεκριμένα για την φράση: «Έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια εξαγοράς μιας προληπτικής, ντε φάκτο ανατροπής του εμπάργκο όπλων σε αυτό το δολοφονικό καθεστώς, για να φτάσουμε στο τέλος στην κωμωδία ο μεν Σύριζα που πήγε να κάνει την «εθνική αρπαχτή» να ψηφίζει υπέρ του εμπάργκο όπλων λίγες μέρες μετά στην ΕΕ και η ΝΔ που ξαφνικά θυμήθηκε τα παιδάκια της Υεμένης να ψηφίζει κατά του εμπάργκο».
Όσοι ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές καταλαβαίνουν τι παίζεται. «Όλοι» φταίνε. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Δεν έχει σημασία αν ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τα όπλα που σκοτώνουν τους αθώους. «(Ναι αλλά) και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το εμπάργκο». Ίσα κι όμοια δηλαδή. Η επίσημη κυβερνητική γραμμή σε τέτοια ζητήματα που κάνουν «τζιζ».

Εμένα πάντως η απορία μου είναι η εξής: Καλά, η κυβέρνηση δεν τον κυνηγάει τον Ρουβίκωνα για προφανείς λόγους. Είναι σαν να παίζεις χαφ σε μια ομάδα και να κάνεις τάκλιν στον συμπαίκτη σου πριν σκοράρει σε βάρος των αντιπάλων (εντάξει, το είχε κάνει κάποτε ο Αλεξανδρής στον Μπατίστα αλλά μια φορά γίνονται αυτά τα πράγματα). Οι σύντροφοί τους όμως στον Αντιεξουσιαστικό χώρο πως τους ανέχονται;

http://www.liberal.gr/arthro/181562/apopsi/th-cheimonas/syriza--friends-vs-saoudikis-arabias.html