12 Δεκεμβρίου 2017

"Good diplomacy ε;"->ΒΙΝΤΕΟ-Τουρκική πρόκληση στην Καλόλιμνο - Ακταιωρός έφτασε μια ανάσα από το φυλάκιο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο με τον ΑΝΤ1 να φέρνει στο φως βίντεο-ντοκουμέντο με τουρκική ακταιωρό να φθάνει μία ανάσα από το ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο.

Το βίντεο με την τουρκική πρόκληση καταγράφηκε από ψαρά που εκείνη την ώρα μάζευε τα δίχτυα του και είδε την τουρκική ακταιωρό να περνά ανάμεσα από το αλιευτικό του και το νησί, όπου υπάρχει στρατιωτική φρουρά.

Για το πρωτοφανές περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ψαράς, Σμαλιός Σακελλάρης και δήλωσε: «Είναι ένα αλιευτικό δικό μας και είναι μία μεγάλη ακταιωρός τουρκική και δύο πιο μικρές ακταιωροί και σε κάποια στιγμή βλέπουμε τη μία με το που φτάνουμε εμείς εκεί στην Καλόλιμνο και έχουμε σταματήσει να ψαρεύουμε και βάζει φουλ τις μηχανές και πλώρη προς εμάς. Πέρασε περίπου στα 100 μέτρα, 70 μέτρα από μας με φουλ ταχύτητα, ανάμεσα σε εμάς δηλαδή και το νησί της Καλολίμνου, το οποίο είναι επανδρωμένο με Έλληνες στρατιώτες».

Όσο για το Λιμενικό, επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον εκπρόσωπο Τύπου, Νίκο Λαγκαδιανό να δηλώνει: «Από την πλευρά μας δεν χαρακτηρίζεται σαν ένα περιστατικό ιδιαίτερης έντασης, αφού αμέσως με την παρουσία του σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή και με την ψυχραιμία που κράτησε το πλήρωμα οτυ, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε αμέσως».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: