16 Δεκεμβρίου 2017

LIVE ΒΙΝΤΕΟ-Καρέ – καρέ το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – Οι δηλώσεις και οι εξελίξεις

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και κεντρικό σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» άρχισαν το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες του 11ου Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου τόνισε: «Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων» Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο του συνεδρίου της ΝΔ «να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στην νέα πολιτική πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στον κύριο Θεοδωράκη σημειώνοντας ότι πολύ συχνά οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού είναι «δυσδιάκριτες».



Στη φωτογραφία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το ρολόι των εκλογών χτυπάει αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» .

Το «παρών» έδωσαν από νωρίς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στο πλαίσιο δηλώσεων ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η παράταξή μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα του αύριο. Στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, στη συνταγματική αναθεώρηση, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση. Η παράταξή μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για το αύριο και αυτό είναι στα χέρια όλων μας». Ο κ. Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του τόνισε : «Είμαστε σήμερα εδώ, ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται».



Στη φωτογραφία ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Κώστας Καραμανλής



Στη φωτογραφία ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης



Στη φωτογραφία η κα. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. ΚώσταςΚαραμανλής



Στη φωτογραφία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κ. Βασίλης Κικίλιας και κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται την Κυριακή να πραγματοποιήσει και την προγραμματισμένη ομιλία του στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου.Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που θα εκπροσωπήσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Παράλληλα, θα μιλήσει ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του Π. Ρήγας, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους αντιπροέδρους της Βουλής Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ και Μάριο Γεωργιάδη της Ένωσης Κεντρώων καθώς και τον γραμματέα των ΑΝΕΛ Θύμιο Δρόσο.

Στη φωτογραφία ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Γιάννη Τραγάκη



Στη φωτογραφία η κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη



Στη φωτογραφία ο κ. Βασίλης Κικίλιας και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης



Στη φωτογραφία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί την έναρξη του συνεδρίου

Δείτε τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ζωντανά εδώ: