11 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ! Εξισώνουν τα πτυχία των ΤΕΙ με τα πτυχία Δραματικών Σχολών μέχρι το 2003

Με την υπουργική απόφαση θα δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους των Ανωτέρων Δραματικών Σχολών, κατόχους αναγνωρισμένου τίτλου από το υπουργείο Πολιτισμού που δεν πρόλαβαν, να ισοτιμίσουν τα πτυχία τους


Το υπουργείο Παιδείας , αφού ολοκλήρωσε τη νομική επεξεργασία του σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την απέστειλε χθες, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένεται να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τίτλοι σπουδών που χορηγήθηκαν από Ανώτερες Δημόσιες και Ιδιωτικές Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης,έως τις 10.6.2003 και εφόσον οι τίτλοι αυτοί αποκτήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1158 του 1981, έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 3149/2003 (Α΄ 141) θεωρούνται ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ΤΕΙ.

Με την υπουργική απόφαση θα δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους των Ανωτέρων Δραματικών Σχολών, κατόχους αναγνωρισμένου τίτλου από το υπουργείο Πολιτισμού που δεν πρόλαβαν, να ισοτιμίσουν τα πτυχία τους.
Αρμόδια αρχή για την αναγνώριση της ισοτιμίας αναμένεται να οριστεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).