14 Ιανουαρίου 2018

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας με την τοποθέτηση του κυρίου Παρασκευόπουλου ως υπευθύνου για την παραβατικότητα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας γεννά αντιφάσεις και προκαλεί ερωτηματικά στην ακαδημαϊκή κοινότητα.


Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι με την επιλογή αυτή, απώτερος στόχος της αριστερής κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την έμμεση νομιμοποίηση των καταλήψεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την ώθηση στις γνωστές παραβατικές μειονότητες να δρουν ανεξέλεγκτα με τις δικές τους ευλογίες, στο βωμό της ανοικοδόμησης του φοιτητικού κινήματος με βάση τις δικές τους επικίνδυνα αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Η επιλογή του κυρίου Παρασκευόπουλου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης είναι το πλεον αντιφατικό πρόσωπο για την προώθηση του εν λόγω εγχειρήματος όπως έχουν καταγράψει οι πρόσφατες «επιτυχίες του». Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει ότι ήταν εκείνος που επι θητείας του κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ’, επιτρέποντας την ανεξέλεγκτη μετακίνηση βαρυποινιτών και επικίνδυνων κακοποιών σε χώρους που υστερουσαν της απαραίτητης ασφάλειας και που προώθησε την αποσυμφόρηση των φυλακών στέλνοντας εκατοντάδες υποθέσεις στο αρχείο. Ο υπουργός ο οποίος κατά τη θητεία του χαιρέτησε την άδεια εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα, εγκεφάλου της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και υπευθύνου για πολλαπλές δολοφονίες. Το πρόσωπο εκείνο, το οποίο στο τέλος παραδέχτηκε δημοσίως ότι ο νόμος που ο ίδιος θέσπισε είναι ακαταλληλο και πρέπει να αποσυρθεί αναιρώντας τον εαυτό του, καλείται τώρα να υπηρετήσει σε μια νευραλγική θέση όπως αυτή του υπευθύνου για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια μας και με τις αποφάσεις του να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων φοιτητών.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ύστερα από αγώνες δεκαετιών που έχουμε δώσει για την προστασία της ζωής των φοιτητών και την ακεραιότητα της δημόσιας περιουσίας, είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επιπόλαιη αυτή επιλογή του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε τον κύριο Γαβρόγλου να αναθεωρήσει την απόφασή του, να απεμπλακεί από το στενό κύκλο προσώπων που συναναστρέφεται και να προβεί στην επιλογή ενός προσώπου περισσότερο μετριοπαθούς, το οποίο να έχει αποδεδειγμένα και έμπρακτα δώσει αγώνες κατά της τρομοκρατίας τόσο μέσα στα πανεπιστήμια, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα. Εμείς πλάτες στην τρομοκρατία, την οποία δήθεν καταπολεμά η κυβέρνηση δεν βάζουμε.