18 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ρόμπα γίνανε στην Εξεταστική για την Υγεία-Πρόεδρος εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Πολάκη: Αλλοίωσαν το πρωτόκολο για να κατηγορήσουν τον Άδωνι

«Φωτιά» πήρε σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

Δύο φορές στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης απείλησε τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτη Πουλή, που έχει κληθεί ως μάρτυρας, ότι αν συνεχίσει να αναφέρεται στην περίοδο Πολάκη θα διακόψει τη συνεδρίαση και θα τον αποβάλει.

Αφορμή στάθηκαν όσα είπε ο κ. Πουλής περί απιστίας του κ. Πολάκη όσον αφορά θέματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν η κυβερνητική πλειοψηφία ξεκίνησε τις ερωτήσεις γύρω από το θέμα της τιμολόγησης των τροφίμων που αγόραζε το ΚΕΕΛΠΝΟ αφήνοντας σκιές για το ότι ένα πιάτο φακές τιμολογείτο με την ίδια αξία (14 ευρώ) που τιμολογείτο ένα πιάτο μοσχαράκι.

Ο κ. Πουλής αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος στα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε ότι τους ενδιαφέρουν οι φακές και το μοσχαράκι αλλά κλείνουν τα μάτια στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Όσα λέτε δεν αφορούν στο πεδίο διερεύνησης της εξεταστικής. Δεν θα σας αφήσουμε να πείτε το παραμύθι σας», είπε στον μάρτυρα ο πρόεδρος . Ομως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πολλές φορές στον μάρτυρα ότι η εξεταστική εξετάζει τις υποθέσεις της περιόδου 1997-2014 και άρα μόνο για αυτά τα θέματα θα πρέπει να απαντά ο μάρτυρας.

Έντονα αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ και ανέφεραν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ρωτήσουν τον μάρτυρα για τα θέματα που εκείνοι κρίνουν απαραίτητα και πρόσθεσαν «δεν δεχόμαστε να αποβληθεί ο μάρτυρας, θα ζητήσουμε ακρόαση από τον πρόεδρο της Βουλής. Με βάση τον ποινικό κώδικα , αφ’ης στιγμής ο μάρτυρας καταγγέλλει ποινικά αδικήματα η εξεταστική είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην εισαγγελία. Αν δεν το κάνετε εσείς θα πάμε εμείς μόνοι μας».

«Ντροπή σας θέλετε να καλύψετε τους εαυτούς σας και το λέτε τόσο απροκάλυπτα», ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την δημοκρατική συμπαράταξη. Τελικά μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αποφεύχθηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η αποβολή του μάρτυρα και συνεχίστηκε η κατάθεση του.

Ο κ. Πουλής κατήγγειλε οτι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί 2,8 εκατ ευρώ για φύλαξη ΚΕΕΛΠΝΟ. Συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Ο Πρόεδρος των εργαζομένων υποστήριξε ότι υπήρξαν αναθέσεις στην εταιρεία σεκιούριτι πέραν των ορίων του νόμου. «Τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εντός δημοσίου λογιστικού. Απαγοερεύεται να αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι τρίτων αλλά παρ’όλα αυτά υπήρξαν αναθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για φύλαξη και κτηρίων του Υπουργείου Υγείας. Χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς σύμβαση. Είναι υπέρ τρίτων και απαγορεύεται. Ήδη τα έχουμε καταθέσει όλα στην εισαγγελία διαφθοράς», είπε.

Ο κ. Πουλής ομως προχώρησε και σε άλλη καταγγελία υποστηρίζοντας ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί έγγραφα τα οποία αφορούν στην περίοδο 2013-2014. «Αυτή η εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χωρών όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΛΠΝΟ. Η καταγγελία έγινε στις 8 Απριλίου 2017 και σύμφωνα με αυτή αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014 κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη».

Μάλιστα ο κ. Πουλής ανέφερε ότι συνεργάτες του κ. Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι 23 άτομα είχαν προσληφθεί παράνομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη. «Δεχόμασταν πιέσεις από συμβούλους του κ. Πολάκη να προχωρήσουμε σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ζήτημα των 23 συνεργατών του ΚΕΛΠΝΟ προκειμένου να υπάρξει πρόβλημα στον κ. Γεωργιάδη και φυσικά να έχουμε κι εμείς πρόβλημα μετά ως υπηρεσιακοί. Υπήρχαν συνάδελφοι μας οι οποίοι πιέστηκαν έντονα και επανειλημμένως εγγράφως να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αυτά τα 23 άτομα ήταν υπάλληλοι ενώ δεν ήταν και έχει καταγγελθεί αυτό συγκεκριμένα. Ομως δεν προχώρησαν σε ψευδή βεβαίωση γιατι αντιστάθηκαν. Μετάκλητος σύμβουλος του κ. Πολάκη άσκησε πίεση σε δύο υπηρεσιακούς και ήταν έντονα φορτικός και πάνω από το κεφάλι τους πιέζοντας τους να γράψουν συγκεκριμένη διατύπωση διότι την περίμενε άμεσα ο υπουργός ,οπως έλεγε, μέσα σε μισή ώρα γιατί το απόγευμα θα απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή. 20 μέρες πριν την δημόσια επίθεση που δέχτηκα ως σωματείο κάναμε εξώδικο και καταγγείλαμε ότι στις 8 Απριλίου έγινε παράνομος αποκλεισμός με εντολή της διοίκησης που ΚΕΛΠΝΟ του κτιρίου ΚΕΛΠΝΟ με ψευδή αιτιολογία από την εταιρεία security Φωνάξαμε την άμεση δράση Έγινε καταγγελία του περιστατικού προχωρήσαμε σε εξώδικο προχωρήσαμε σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και εκδόθηκε δικαστική απόφαση 18 Ιουλίου για αποχώρηση της συγκεκριμένης εταιρείας».


Δείτε και τις απίστευτες καταγγελίες: Πληρώνουμε φύλαξη για το γραφείο Υφυπουργού Υγείας, ενώ δεν υπάρχει Υφυπουργός Υγείας! Όλα μάλιστα με προφορικές εντολές, χωρίς διαγωνισμούς.