15 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΡΤΗΣ-ΕΠΟΣ! Φτιάχνουν επιπλέον σταθμό μετρό έξω απ' το σπίτι του Τσίπρα «με ΜΗΔΕΝ κόστος»

Το 2010 ενώ ο Τσίπρας είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ σε όλη την Ελλάδα ουρλιάζουν να μη γίνει τίποτα, από Mall μέχρι γήπεδα, "πρωτοβουλία πολιτών" ζητάει από την Αττικό Μετρό να φτιάξει έναν επιπλέον σταθμό σε απόσταση 2 τετραγώνων από το σπίτι του Αλέξη αφού δεν μπορούν να τον φτιάξουν μπροστά στην πόρτα του μιας και η πολυκατοικία του είναι σε ένα μικρό λοφίσκο.

Η Αττικό Μετρό απέρριψε το αίτημα αφού αμφισβήτησε την κατασκευαστική εφικτότητα του σταθμού στο σημείο αυτό, καθώς...
ο σταθμός θα έπρεπε να κατασκευαστεί σε βάθος 50 μέτρων, λόγω του υπεδάφους της περιοχής (ύψωμα) και θα εκτροχίαζε τον προυπολογισμό του έργου για το οποίο ούτως ή άλλως βρέθηκαν δύσκολα οι πόροι (1,45 δις χωρίς το ΦΠΑ).

Η "πρωτοβουλία πολιτών" επανήλθε όμως δριμύτερη μόλις η Δούρου εκλέγεται Περιφερειάρχης, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση και ο Μυλόπουλος διορίζεται Πρόεδρος της Αττικό Μετρό. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Αττικό Μετρό απάντησε για μία ακόμα φορά στους "πολίτες" πως η κατασκευή του σταθμού δεν είναι δυνατό να εξεταστεί στην παρούσα φάση καθώς είναι αργά και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε καθυστέρηση στην εξέλιξη του διαγωνισμού.


Λίγο αργότερα όμως, τον Ιούλιο, ο Μυλόπουλος προανήγγειλε ξαφνικά ότι το αίτημα των "κατοίκων" θα γίνει αποδεκτό.

Από τότε μεσολάβησε και η παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Αναγνωστόπουλου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Γραμμή 4, το σώμα ζήτησε να εξεταστεί θετικά το αίτημα των κατοίκων της Κυψέλης για την προσθήκη ενός σταθμού.

Τελικά ο Μυλόπουλος "πείθεται" και στη Γραμμή 4, που σύμφωνα με το σχέδιο θα λειτουργήσει το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ, προστίθεται ένας νέος σταθμός, ο 15ος.

Προσέξτε τώρα:

Το έργο όχι μόνο έχει ήδη δημοπρατηθεί, αλλά έχει περάσει και στη Β' φάση όπου οι εταιρίες θα καταθέσουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, ενώ η ΜΠΕ έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια και θα χρειασθεί τροποποίησή της... φαντάζεστε λοιπόν τι καθυστέρηση θα προκληθεί...

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι ένας σταθμός που η Αττικό Μετρό, τον Μάρτιο του 2017, απαντούσε σε ερώτηση ΣΥΡΙΖΑίων στη Βουλή, πως δεν είναι τεχνικά εφικτός...

... ξαφνικά γίνεται εφικτός και μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού... έξω από το σπίτι του Τσίπρα

Πρωτεργάτης της Κίνησης Πολιτών ο γείτονας του Τσίπρα, Γιάννης Ζωχιός, που έχει καταθέσει ψήφισμα μέχρι και στους ασφαλίτες έξω απ' το σπίτι του Αλέξη... ενδεικτικά ορισμένες αναρτήσεις του στο FB:




Διαβάστε και την είδηση να γελάσετε με τα ξεφτιλίκια:

ΕΛΙΚΩΝΟΣ ονομάζεται ο 15ος σταθμός της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Συνάντηση της ομάδας πολιτών που διεκδίκησε και κατάφερε να πετύχει την κατασκευή του 15ου σταθμού της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό είχαμε χθες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com έγινε ενημέρωση για τον νέο σταθμό ο οποίος πήρε την ονομασία ΕΛΙΚΩΝΟΣ ο οποίος θα κατασκευαστεί στον ομώνυμο λόφο ανάμεσα στις οδούς Κοζάνης, Χοπφ, Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας .

Η έξοδος του σταθμού θα κατασκευαστεί επί της Αγίας Γλυκερίας ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ανελκυστήρας του σταθμού θα τοποθετηθεί επί της οδού Χοπφ.

[ΔΕ: Στο χάρτη μέσα στο κόκκινο τετράγωνο ο σταθμός και στο βελάκι το σπίτι του Τσίπρα]

[ΔΕ: Δείτε στο Street View της google το σπίτι του Τσίπρα στην οδό Αρμονίας 74]


Για να γίνει εφικτή η κατασκευή του σταθμού υπήρξε και μία μικρή αλλαγή στη χάραξη για να μην πέσει ο σταθμός πάνω σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ. Ο νέος σταθμός της Γραμμής 14 ήδη ενσωματώθηκε στους σχετικούς χάρτες της Αττικό Μετρό, ενώ τώρα αναμένεται η έγκριση της επικαιροποιημένης ΜΠΕ από την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Η ομάδα πολιτών διεκδικούσε τον 15ο σταθμό από το 2010 και χάρη στην επιμονή που επέδειξαν κατάφεραν να πείσουν την Αττικό Μετρό ότι είναι εφικτή η κατασκευή του σταθμού. Σύμφωνα με πηγές της Α.Μ. δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού.

Ο σταθμός ΕΛΙΚΩΝΟΣ θα είναι ο τρίτος σταθμός της Γραμμής 4, αμέσως μετά τους σταθμούς ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ και ΓΑΛΑΤΣΙ ενώ μετά θα κατασκευαστεί ο σταθμός ΚΥΨΕΛΗ. Θα εξυπηρετεί σημαντικό πληθυσμιακό κομμάτι σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται περισσότερο ως Άνω Κυψέλη και έχει μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες σε όλη την Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός περνάει στη Β`φάση με τη συμμετοχή και των 4 σχημάτων καθώς όπως σας αποκάλυψε το ypodomes.com η ΑΜ έστειλε σχετικό έγγραφο και στα 4 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Οι πρόδρομες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2018 και ένα χρόνο αργότερα οι κύριες εργασίες με πρώτο στόχο να λειτουργήσει η γραμμή το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com