09 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ! Διευκρινίσεις για τον πλειστηριασμό των γραφείων της Λαϊκής Ενότητας

Ο ιδιοκτήτης έχει πανεπιστημιακά φροντιστήρια - Είχε πάρει δάνειο το 2008 με προσημείωση - Σε οριστική καθυστέρηση οι πληρωμές από το 2013 - Απορρίφθηκε η αίτηση ανατροπής του πλειστηριασμού

Πανεπιστημιακά φροντιστήρια  έχει ο ιδιοκτήτης  των γραφείων που στεγάζεται η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, στον 8ο όροφο της στοάς Φέξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων πήρε το 2008 δάνειο 300.000 ευρώ από την Eurobank με προσημείωση τα συγκεκριμένα γραφεία.  Από το 2011  σταμάτησε να πληρώνει την τράπεζα  και το δάνειο από το 2013 είναι σε οριστική καθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό τρεις φορές έγινε προσπάθεια να ρυθμιστεί το δάνειο, αλλά ο επιχειρηματίας  ζητούσε κούρεμα του δανείου, κάτι που η τράπεζα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει από τη στιγμή που υπάρχει εξασφάλιση,  γιατί σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιοι της τράπεζας θα κατηγορηθούν για απιστία.

Η Εurobank κάλεσε τον δανειολήπτη και προσφάτως αλλά δεν εμφανίστηκε. Όταν προχώρησε η διαδικασία του πλειστηριασμού ο δανειολήπτης προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και ζήτησε την ανατροπή της κατάσχεσης, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός.

Το Ειρηνοδικείο στις 5 Ιανουαρίου απέρριψε την αίτηση ανατροπής που κατέθεσε και σήμερα πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός.

Σύμφωνα με πηγές, η τράπεζα έχει διαπιστώσει ότι ο δανειολήπτης συνεχίζει την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ενώ διαθέτει στην κατοχή του και άλλα ακίνητα.

Λαφαζάνης: Δεν είναι τυχαίος ο πλειστηριασμός

Την πεποίθησή του ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός δεν είναι τυχαίος αλλά  σχετίζεται με τη δυναμική παρουσία των μελών της ΛΑΕ στα Ειρηνοδικεία της Αττικής κάθε Τετάρτη εξέφρασε στο protothema.gr, o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από την τράπεζα για τον πλειστηριασμό των γραφείων μας εκ των υστέρων, όταν ξεκίνησε η διαδικασία δηλαδή. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, αν δεν είναι πράξη αυταρχικής πυγμής, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και μία επίδειξη απατηλής αποφασιστικότητας, τότε σίγουρα είναι μία απόφαση αλαζονείας που δεν επιδεικνύει στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι σε όσους πλήττονται από την αρπαγή των ακινήτων. Αν η εν λόγω τράπεζα κινείται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε ένα πολιτικό κόμμα αντιλαμβάνεστε τι μεταχείριση υφίσταται ένας απλός, φτωχός, δανειολήπτης».