22 Ιανουαρίου 2018

Πανηγυρίζουν τα σκοπιανά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Τσίπρα και υποβαθμίζουν το συλλαλητήριο

Περισσότερο με τη διάθεση συμβιβασμού του Eλληνα πρωθυπουργού, όπως αποτυπώθηκε με τη χθεσινή συνέντευξή του στο «Eθνος», παρά με την ογκώδη συγκέντρωση για το όνομα της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε το ημιεπίσημο πρακτορείο ΜΙΑ των Σκοπίων, δίνοντας τον τόνο στα υπόλοιπα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.


Ο ίδιος δημοσιογραφικός οργανισμός έκρινε αυθαίρετα και σε πείσμα της αλήθειας, πως οι βουλευτές της ΝΔ… παράκουσαν τη σιωπηρή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να «μποϊκοτάρουν τις διαμαρτυρίες»!

«Ο Eλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας: Αν υπάρχει μια ευκαιρία για λύση θα ήταν εθνική βλακεία να μην κάνουμε καλή χρήση της», ήταν ο τίτλος της σχετικής ανταπόκρισης του σκοπιανού πρακτορείου από την Αθήνα.

Αφού αναπαράγει μεγάλο τμήμα της συνέντευξης, το ημικρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ στέκεται στη βεβαιότητα του Eλληνα πρωθυπουργού ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών θα ενστερνιστεί μια λύση για το θέμα του ονόματος, η οποία θα είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της χώρας».

Σαφώς πιο «εχθρικό» ήταν το ρεπορτάζ του πρακτορείου ΜΙΑ για το χθεσινό συλλαλητήριο, που χαρακτηρίστηκε μεν «μαζικό», αλλά χωρίς να αναφερθεί αριθμός συμμετεχόντων (ενδεικτικά το ανεξάρτητο σερβικό πρακτορείο Β92 ανέφερε ότι «100.000 Eλληνες κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για το όνομα της «Μακεδονίας», παραθέτοντας και την εκτίμηση των οργανωτών για 400.000 κόσμο).

Κατά το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν «σκληροπυρηνικοί κληρικοί, ακροδεξιοί ηγέτες και οργανώσεις της ελληνικής διασποράς». Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι χαρακτηρίστηκαν «Μακεδονικοί πόλεμοι» (!) ενώ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή, «ο φιλελεύθερων αρχών αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δώσει σιωπηρή εντολή σε βουλευτές και στελέχη του να… μποϊκοτάρουν την εκδήλωση, ωστόσο εκείνοι έδωσαν το παρών.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου