01 Φεβρουαρίου 2018

Βόλος: 45χρονη έστελνε φακέλους-βόμβες στην κουμπάρα της και τη δικηγόρο της

Παλιά στο «κουρμπέτι» των εκβιασμών ήταν μια 45χρονη από τον Βόλο, καθώς είχε συλληφθεί και πριν από δυο χρόνια. Όμως, όχι μόνο δεν συνετίστηκε, αλλά πέρασε σε… ανώτερο επίπεδο ταχυδρομώντας φακέλους παγιδευμένους με εκρηκτικούς μηχανισμούς!


Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του 2016, όταν η γυναίκα άρχισε να τηλεφωνεί σε μια 44χρονη έμπορο του Βόλου που είναι κουμπάρα της, απαιτώντας 15.000 ευρώ από υποτιθέμενες οφειλές του συζύγου της που είναι μηχανικός. Όμως, το ζευγάρι αρνήθηκε να πληρώσει και σύντομα άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος επίσης ζητούσε το ίδιο ποσό!

Το περασμένο Σάββατο, η έμπορος βρήκε κάτω από την πόρτα του μαγαζιού της έναν κίτρινο φάκελο με το όνομά της, τον άνοιξε και είδε μέσα καλώδια και άλλα αντικείμενα που δεν κατάλαβε τι ήταν. Το πρωί της Δευτέρας, όμως, η δικηγόρος της βρήκε έναν παρόμοιο φάκελο στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το γραφείο της και αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια Βόλου, η οποία παρέλαβε και τους δυο φακέλους και τους έστειλε στα εργαστήρια για εξέταση.
Τόσο η έμπορος όσο και η δικηγόρος υπέβαλαν μήνυση κατά της 45χρονης, η εντοπίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής στο σπίτι της στην Πεντέλη, συνελήφθη και μετήχθη στον Βόλο όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση. Παράλληλα, αναμένεται το αποτέλεσμα από την εξέταση των φακέλων για να προστεθεί και η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών.

Στην απολογία της στον ανακριτή, η 45χρονη αρνήθηκε κάθε σχέση με τους παγιδευμένους φακέλους και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η έρευνα της Ασφάλειας Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη, για να ταυτοποιηθεί ο συνεργός της που μετέφερε τους φακέλους και –πιθανότατα- είναι ο ίδιος που είχε τηλεφωνήσει στην έμπορο.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ