28 Φεβρουαρίου 2018

Μήνυση κατά του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» κατέθεσε η Μένη Μαλλιώρη

Πολυσέλιδη μήνυση κατέθεσε κατά του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης" η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μένη Μαλλιώρη, το όνομα της οποίας ανέφερε ο εν λόγω μάρτυρας στην κατάθεσή του χωρίς να προσκομίζει στοιχεία επιβεβαίωσης των λεγομένων του.


Η μήνυση στρέφεται κατά του προστατευόμενου μάρτυρα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Η καθηγήτρια της Ψυχιατρικής στην πολυσέλιδη μήνυσή της, υποστηρίζει ότι η αναφορά του ονόματός της χωρίς άλλα στοιχεία στην κατάθεση του μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη" είναι συκοφαντική και ψευδέστατη.

"Ουδέποτε, αναφέρει στη μήνυσή της, έλαβα από οποιοδήποτε οιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή", ενώ σε άλλο σημείο της μήνυσης επισημαίνεται ότι "ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια η σε μελέτες από εταιρείες" ενώ η κυρία Μαλλιώρη, αναφερομένη εκτενώς στο επιστημονικό της έργο και την επιστημονική της παρουσία στο εξωτερικό και στη χώρα μας σημειώνει ότι "δεν διαθέτει καν ιδιωτικό ιατρείο".

Επίσης, τονίζει μεταξύ άλλων "δεν υπέδειξε ποτέ εισαγωγή προϊόντων της εν λόγω εταιρείας σε θετική λίστα, δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξη οιαδήποτε εταιρείας στη συγκεκριμένη λίστα, δεν διαμεσολάβησα ούτε έδωσα σε κανέναν κατευθυντήριες οδηγίες για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, δεν άσκησα καμία επιρροή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκου, δεν ήμουν κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του".

Ιωάννα Μάνδρου
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/367901/minusi-kata-tou-martura-maximou-sarafi-katethese-i-meni-malliori/