01 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε-Νέα επίθεση σε Μαρή

Αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω είπε αναφερόμενος στους χειρισμούς Τσίπρα για το Σκοπιανό-«Επιτρέπουν στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου να φοροδιαφεύγουν για να έχουν τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης που εκείνοι ελέγχουν»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε σε ομιλία του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη «να ξαναφέρει την ελπίδα,αλλά μια ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μια ελπίδα η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, το πρόγραμμα».

«Έκαναν ευκολότερη τη ζωή των δανειστών»

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέτυχε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε με έμφαση«Μπορεί να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Πήρε το λάθος δρόμο από την αρχή. Ήταν δική της επιλογή τα λάθη που έγιναν. Κι έτσι η χώρα βρέθηκε σε αδιέξοδο. Χωρίς ανάπτυξη, την οποία σκότωσε η υπερφορολόγηση. Ανάπτυξη που δεν θα έρθει χωρίς επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις. Χωρίς μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν το Κράτος προς όφελος των πολιτών. Χωρίς πολιτική για την ασφάλεια. Δεν θα έρθει η κανονικότητα με ιδεοληψίες και ανοχή στην ανομία. Δεν θα πάει η Πατρίδα μας μπροστά με διχασμό. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες! Για μας η Ελλάδα είναι μία. Εμείς νοιαζόμαστε για όλους, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δικούς μας και σε αντιπάλους. Κι αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική ευθύνης και σε ένα γιουρούσι στην εξουσία».


Για τα τρία χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ: «Έκαναν πολιτική σπέκουλα επάνω στην κρίση»

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Όσα έγιναν πριν και όσα ήρθαν μετά αποτελούν μια ιστορία ψεύδους, απάτης και ντροπής. Έκαναν πολιτική σπέκουλα επάνω στην κρίση και την απόγνωση της κοινωνίας. Ξύπνησαν μίση και πάθη που είχαμε αφήσει πίσω εδώ και δεκαετίες. Έπαιξαν με τη χώρα και τη χρέωσαν εκατό δις. Επέβαλαν αχρείαστη λιτότητα μέχρι το 2022. Επέβαλαν αχρείαστα μέτρα 15,1 δις. Ήρθαν στην Κυβέρνηση ως δήθεν προστάτες των πιο αδύναμων. Και στις μέρες τους οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Αλλά και περισσότεροι. Αύξησαν τους φόρους. Μείωσαν τις συντάξεις. Πετσόκοψαν το ΕΚΑΣ. Έκοψαν επιδόματα: Επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων. Το επίδομα θέρμανσης. Ακόμα και αναπηρικά επιδόματα. Διέλυσαν τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση. Σήμερα, ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία. Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν υποβληθεί σε κατασχέσεις, και άλλοι 700 χιλιάδες απειλούνται άμεσα. Αυτά τα έκαναν εκείνοι που υπόσχονταν σεισάχθεια και διαγραφή χρεών. Ξεκίνησαν πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας.»


Διαφάνεια: «Οι μεσάζοντες και οι βαρόνοι του ηλεκτροονικού τζόγου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της διαφάνειας σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στο... χειρότερο καθεστώς. «Η συναλλαγή τους με κάθε λογής συμφέροντα είναι πια φανερή και απροκάλυπτη. Ξαναέβαλαν τους μεσάζοντες στα εξοπλιστικά. Μείωσαν τους ελέγχους και τα έσοδα από εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων. Προσπαθούν να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης με παρασκηνιακές πιέσεις και σκοτεινούς εκβιασμούς» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με έμφαση: «Επιτρέπουν στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου να φοροδιαφεύγουν για να έχουν τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης που εκείνοι ελέγχουν».

Η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο τυχοδιωκτισμός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει να απειλεί τα συμφέροντα της χώρας και επεσήμανε: «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι εξακολουθούν να έχουν αντίθετες θέσεις. Πρόκειται για άθλια πολιτική συμπαιγνία σε κοινή δημόσια θέα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι κατάντια για τη χώρα να έχει αυτή την κρίσιμη ώρα μια τόσο ανεύθυνη Κυβέρνηση» Πρόεσθεσε επίσης ότι «ο Αλέξης Τσίπρας αντί να βελτιώσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου και να πάει ένα βήμα παραπέρα τις εθνικές επιδιώξεις, είναι έτοιμος να κάνει βήματα πίσω».


«Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε» επεσήμανε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση και για τις απειλές του Ρουβίκωνα.

Τέλος στην ομιλία του στον Πύργο ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα και στους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά Σε αυτό τον σπουδαίο αγώνα σας ζητώ να μας εμπιστευθείτε. Σας το ζητώ όχι με την έπαρση αυτού που εμφανίζεται ως αλάνθαστος. Αλλά με την αυτογνωσία εκείνου που διδάσκεται από τα σφάλματά του. Ελάτε μαζί μας. Την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ τη ζήσαμε. Ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Ώρα να απαλλαγούμε από αυτή την ανίκανη, ανέντιμη και ανήθικη Κυβέρνηση. Από αυτούς που φτωχοποίησαν τη χώρα. Αυτούς που χτίζουν καθεστώς επενδύοντας στη δυστυχία των Ελλήνων.

Η περιοδεία στην Ηλεία

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.


Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που έχει περάσει στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση, σημείωσε ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στους Έλληνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να απαλλαγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από τη χειρότερη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και να μπορέσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, ως επόμενη Κυβέρνηση αυτού του τόπου, να βάλουμε ξανά την Πατρίδα μας σε μια νέα ρότα αναπτυξιακή. Να αξιοποιήσουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Και θα έχουμε την ευκαιρία και το βράδυ να μιλήσω πιο αναλυτικά για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η όμορφη περιοχή σας, η Ηλεία, για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τον πολιτισμό. Αλλά κυρίως - και αυτό θέλω να το τονίσω - να ξαναφέρουμε πίσω στις ψυχές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων ανθρώπων, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Αλλά μια ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μια ελπίδα η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, το πρόγραμμα.


Αυτά μπορούμε να σας τα υποσχεθούμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα».