01 Φεβρουαρίου 2018

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανομία στα Πανεπιστήμια -Μετά τις κλοπές και τις επιθέσεις-ΒΙΝΤΕΟ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες των τελευταίων εβδομάδων που έχουν προκαλέσει και πολιτική κόντρα για κρούσματα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα Πανεπιστήμια.


Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος  διέταξε προκαταρκτική εξέταση  με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες  ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες των τυχόν παράνομων ενεργειών.

Υπενθυμίζεται το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το οποίο βρέθηκε στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όπου η κατάσταση ειδικά το βράδυ είναι επικίνδυνη.

Ερημοι και σκοτεινοί δρόμοι και κακοσυντηρημένα κτίρια γίνονται χώροι τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αστυνόμευση σε μία τεράστια περιοχή που αγκαλιάζει σαν "πέταλο" όλη την περιοχή μας. Από την Κατεχάκη μέχρι την Ούλοφ Πάλμε και από την Κοκκινοπούλου μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Στην Πύλη του Ζωγράφου, συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ γίνεται το αλισβερίσι των ναρκωτικών. Στη συνέχεια οι τοξικομανείς πηγαίνουν στα ανοιχτά γήπεδα της Πολυτεχνειούπολης και στα υπόγεια γκαράζ και κάνουν ανενόχλητοι χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Δεν νομίζω ότι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που θα μπορούσαν να είναι ανάσα ζωής για τους κατοίκους του κέντρου, λόγω ασύλου, θα πρέπει να έχουν μετατραπεί σε άντρο κάθε λογής παρανόμου. Το βράδυ απλά δεν πλησιάζουμε. Φοβόμαστε. Οι λιγοστοί φύλακες του χώρου απλά κάθονται στις εισόδους και απαγορεύουν την είσοδο στα αυτοκίνητα. Κάθε μία ώρα κάνουν μια βόλτα γύρω-γύρω και αυτό είναι όλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κάτοικος της περιοχής Μ. Χρονοπούλου.