01 Φεβρουαρίου 2018

Όλα τα ονόματα που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (λίστες)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν έχει περάσει ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτήν τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές.


Ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

Έτσι, σε όλη την Ελλλάδα, νέα πρόσωπα από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» ψηλά για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Δείτε ανά περιφέρεια τα ονόματα που θεωρούνται επικρατέστερα να καταλάβουν θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Περιφέρεια Αττικής

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτα Κακλαμάνη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη μάχη του σταυρού θα ριχθούν ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος θα μετακινηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Δημήτρης Ιατρίδης, ενώ ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών παίζουν τα ονόματα του οικονομολόγου Θανάση Πηλιούνη και της δικηγόρου Σοφίας Νικολάου.

Β’ Αθηνών

Στη Β’ Αθηνών, οι εν ενεργεία βουλευτές που φαίνεται ότι θα είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Επίσης δυνατά στη «μάχη» έχουν μπει η Νίκη Κεραμέως, που φεύγει από το Επικρατείας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ., Βασίλης Σπανάκης, όπως και ο Νίκος Ρωμανός.
Ακόμη, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Βασίλης Ξυπολυτάς, και η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη.
Επιπλέον, έντονη είναι η κινητικότητα του πρώην δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου, του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, της Ντόρας Πάλλη, κόρης της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και της Ιωάννας Γκελεστάθη.
Από τον δημοσιογραφικό κόσμο «ψήνεται» έντονα η υποψηφιότητα του Αρη Πορτοσάλτε, χωρίς ακόμα να μιλάει κανείς με σιγουριά για αυτήν, καθώς και εκείνη του αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος το «τρέχει» ήδη και θεωρείται δεδομένη η κάθοδός του. Βολιδοσκοπείται επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, χωρίς ο ίδιος να επιβεβαιώνει αν θα θέσει υποψηφιότητα. Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές και υπουργούς που δείχνουν ξεκάθαρο ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας η υποψηφιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου επί Κ. Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσόπουλου.
Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών έχουν ξεχωρίσει οι Βασίλης Ανδρικόπουλος, Αθηνά Ψαράκη, Ιωάννης Κούτρας, Τάσος Καρανδρέας, Αντώνης Χονδρονίκος και Ινέτζη Δημητρακάκη. Η λίστα των υποψηφίων για τη Β’ Αθηνών δεν φαίνεται να σταματάει εδώ και συμπληρώνεται με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, που ανήκε στο περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου και στο ΠΑΣΟΚ, τον πολιτευτή Σωτήρη Ησαΐα, τη Βαρβάρα Γελαδάκη, την Κορίνα Δαμουλιάνου και τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη.

Αττική

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι σημερινοί βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας. Στη μάχη του σταυρού θα ριχθούν επίσης ο Βασίλης Οικονόμου, που μετακινείται από το Επικρατείας, ο Νίκος Καντερές, ο Ανδρέας Τσώκος, ο Γιώργος Κώτσηρας, ο Νίκος Σοφιανός, η Ευρώπη Κοσμίδη και η Βάσω Κόλλια.
Επίσης, προστίθενται από το Μητρώο Στελεχών ο φαρμακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τελευταία ακούγεται έντονα και το όνομα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Πέτρου Πουλάκη.

Α’ Πειραιώς

Στην Α’ Πειραιώς θα είναι και πάλι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταμιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά.
Συζητείται ακόμη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Δυναμική ωστόσο παρουσία σε όλα τα επίπεδα καταγράφουν τα δύο νεαρά -προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκησηστελέχη Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Νόνης Δούνια. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λεούσης, πρόεδρος της Β’ Υγειονομ. Περιφέρειας.

Β’ Πειραιώς

Στη Β’ Πειραιώς, μετά το κενό που αφήνουν ο Γιάννης Τραγάκης και ο Τάσος Νεράντζης, οι οποίοι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, έχει ανοίξει η όρεξη σε πολλούς, με επικρατέστερους τον γιατρό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Μιχάλη Λιβανό, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χρουσαλά, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον δικηγόρο και πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παλευρατζή, τη δημοσιογράφο Εύα Ζαχιώτη, την Ελένη Κριτσιδήμα, καθώς και τον Τάσο Μύτογλου, από το Μητρώο Στελεχών. Εσχάτως ακούγεται και το όνομα της Αντζελας Γκερέκου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανία

Εκτός των Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη, δυνατά παίζουν ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο επιχειρηματίας Σπήλιος Λιβανός. Τελευταία μπαίνει στην εξίσωση και η πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Νικολίνα Μαρίνου. Από το Μητρώο ξεχωρίζουν η Αναστασία Σακαρέλη, που εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, και η Μαρία Καλπουζάνη, η οποία έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες τράπεζες.

Αχαΐα

Πέραν των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, μια κοινοβουλευτική έδρα αναμένεται να διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο εγκληματολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο Γιώργος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο Φοίβος Μπεκίρης, αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, οι πολιτευτές Εφη Γιαννιά, Ελένη ΚονιδάρηΑντωνοπούλου και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη.

Ηλεία

Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος. Αλλη μία θέση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πάλι ο δικηγόρος και πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης. Επίσης, ένα νέο πρόσωπο, με αναφορά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μέσα από το Μητρώο Στελεχών, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στη Βουλή και πρόκειται για τον νεαρό επιχειρηματία Νίκο Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και την εστίαση. Αλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Νικόλαος Καλάκος, γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Α’ Θεσσαλονίκης

Στη «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της συμπρωτεύουσας θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές -εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη. Επίσης, ιδιαίτερα πιθανή (αν δεν καταλήξει προεκλογικά στο Επικρατείας) είναι η υποψηφιότητα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές της.
Το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώνουν ο Στράτος Σιμόπουλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Ελενα Φύκα, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Φάνης Ουγγρίνης, η Κατερίνα Σταμούλη, ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Θάνος και η Αννα Ευθυμίου.
Από το Μητρώο Στελεχών θα προστεθούν ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Λαγάκης, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Διαμαντής Γκολιδάκης.
Επίσης ακούγεται το όνομα της πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Βίκυς Ευταξά, ενώ αίνιγμα παραμένει η περίπτωση του πρώην υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Εντονες πιέσεις ασκούνται στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει αποφασίσει ακόμη.

Β’ Θεσσαλονίκη

Στην εν λόγω περιφέρεια θα πολιτευθούν και πάλι οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θεοφάνης Παππάς, Κώστας Γιούτικας, Κώστας Φωτίου, Χρήστος Τσογκαρλίδης, Κώστας Ευθυμίου, Κατερίνα Ζιούτα και Γερακίνα Μπισμπίκα.
Κατά καιρούς έχει «παίξει» και το όνομα του πρώην γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργου Καραγιάννη.

Ημαθία

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Επίσης, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο λέγεται ότι θα ενταχθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο γιατρός Γιώργος Μηνάς, ο Κώστας Ζιώγας, καθώς και ο Αργύρης Γκαμπέσης, πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Τα ονόματα δύο αγροτών «παίζουν» επίσης για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και πρόκειται για τον Νίκο Λολιόπουλο και τον Στέργιο Κίρτσιο.

Πέλλα

Στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή, Γιώργο Καρασμάνη, θα είναι και πάλι οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Δάνης Τζαμτζής. Επίσης, ισχυρό στίγμα δίνουν ο περιφερειακός σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο δήμαρχος Εδεσσας, Δημήτρης Γιάννος, ο Γιώργος Γκλαβάκης, ο Γιάννης Ανδρίτσος, η Γεσθημανή Πασχαλίδου, η Δέσποινα Πρίνια, ο Ηλίας Πλιόγκας και η Ειρήνη Χατζοπούλου.
Εκτός αυτών, «παίζει» η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων. Σέρρες Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο στις Σέρρες, με τον Κώστα Καραμανλή να είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της παρακαταθήκης του Εθνάρχη στη γενέτειρά του, και τη Φωτεινή Αραμπατζή επίσης να είναι εκ νέου υποψήφια. Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Μενέλαος Βλάχβεης και ο Δημήτρης Γκολέμης.

Κιλκίς

Στο Κιλκίς, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά, που «κλειδώνει» την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων, Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ έντονα ακούγεται και πάλι ο δημοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης.

Χαλκιδική

Ο εν ενεργεία βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς θα έχει απέναντί του τον Ευθύμιο Καρανάσιο, καθώς και τον επιχειρηματία Δημήτρη Τσούφη. Ακούγονται επίσης ο γιατρός Μανώλης Μπέης, ο δικηγόρος Στέλιος Βαλιάνος και η επίσης δικηγόρος Στέλλα Κουφογιάννη.

Πιερία

Το εν ενεργεία κοινοβουλευτικό στέλεχος Κώστας Κουκοδήμος θα είναι, εκτός απροόπτου, μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών της πρώην βουλευτού Αννας Μάνη-Παπαδημητρίου, του Λευτέρη Μωυσιάδη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του δικηγόρου Νίκου Λιακόπουλου, της πρώην προέδρου του ΙΚΥ Εφης Μπάσδρα, του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Ηλία Τάπρα, του Δημήτρη Μπέη και του «σαμαρικού» Φώντα Μπαραλιάκου. Ερώτημα αποτελεί ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Εντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου.

Περιφέρεια Κρήτης

Ηράκλειο

Τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι ο νυν βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνομα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόμη να επιβεβαιώνεται, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του ευρωβουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, με σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη.
Επίσης, ακούγεται το όνομα του έμπειρου κομματικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η δημοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού Γιώργος Μπαμιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Λασίθι

Στον Νομό Λασιθίου αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο μέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

Ρέθυμνο

Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναμένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

Χανιά

Ιδιαίτερο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων. Αν δεν είναι εκ νέου υποψήφιος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τότε τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γρεβενά

Στα Γρεβενά, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Τιμολέοντος Κοψαχείλη, έντονα κινείται ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Δυνατή υποψηφιότητα χαρακτηρίζουν αυτήν του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, αν τελικά αποφασίσει να είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ ισχυρό στίγμα έχουν δώσει οι Απόστολος Τσένης και Θανάσης Σταυρόπουλος.

Καστοριά

Στο ψηφοδέλτιο της Καστοριάς θα είναι η νυν βουλευτής Μαρία Αντωνίου καθώς και ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Επίσης όπως φαίνεται, από το Μητρώο Στελεχών θα είναι η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη καθώς και ο Βασίλης Τσιφλικιώτης, επίσης δικηγόρος.

Κοζάνη

Στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης θα είναι εκ νέου ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα «κονταροχτυπηθεί» με τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Από το Μητρώο Στελεχών, πιθανόν να συμπληρώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης και η Λένα Κοσαμπαλίδου. Στην εξίσωση βρίσκονται επίσης η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Εύη Πρώιου, και το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτενας, ο Γιώργος Τοπαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Δακής.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα, εκτός από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Αντωνιάδη, θα συμμετάσχουν εκ νέου ο πρώην βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ενώ «παίζει» έντονα και το όνομα του δημάρχου Γιώργου Βοσκόπουλου.

Δράμα

Ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μιχάλη Τάσσου. Παίζουν, επίσης, οι Κώστας Μπλούχος και Κυριάκος Χαρακίδης.

Έβρος

Τη Ν.Δ. εκπροσωπεί σήμερα στη Βουλή ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Δερμεντζόπουλος (σε διαφορετική περίπτωση ακούγεται εδώ και καιρό η θυγατέρα του, Μελίνα Δερμεντζοπούλου). Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών λέγεται ότι θα συμμετάσχει ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, έμπορος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις Interbagno. Στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί η συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χρύσα Μπαχαρίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ακούγονται, επίσης, οι Βαγγέλης Ρούφας, Κώστας Κελέτσης και Σωτήρης Μποταΐτης.

Καβάλα

Στην Καβάλα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνομα του πρώην προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας Θράκης Κώστα Αντωνιάδη και, όπως όλα δείχνουν, θα μπουν και πάλι στη μάχη του σταυρού οι πρώην βουλευτές του νομού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης.

Ξάνθη

Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ενώ πιθανοί για να τον πλαισιώσουν είναι οι Ακήφογλου Μπιρόλ, Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαλάκης και Μιχάλης Πουσπουρίκας.

Ροδόπη

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να πετύχει την… ολική επαναφορά του στο Κοινοβούλιο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής να έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην προσέγγισή του με το σύστημα Μητσοτάκη. Τη λίστα θα συμπληρώσουν, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Μουσταφά Κατραντζή καθώς και η Βούλα Ελευθεριάδου.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αργολίδα

Τον Γιάννη Ανδριανό πλαισιώνουν η Σόνια Τάνταρου, ο οικονομολόγος Σπύρος Στείρης, η γιατρός Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Τάσος Πουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Αργους Παναγιώτης Σκούφης.

Αρκαδία

Πέραν του βουλευτή Κώστα Βλάση, στον εκλογικό στίβο εισέρχονται η Πηνελόπη Γαβρά, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, που έχει σχέση με το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Χρήστος Κουμουνδούρος, ανώτατο στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και στον τομέα της υγείας, που προήλθε από το Μητρώο Στελεχών.

Κορίνθία

Εκτός από τον νυν βουλευτή Χρ. Δήμα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ν. Ταγαράς και Κώστας Κόλλιας, ενώ εκ νέου υποψήφια θα είναι η εκπαιδευτικός και πολιτεύτρια Γιώτα Μπάγκα.
Από το Μητρώο Στελεχών δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της πολιτικού μηχανικού Σοφίας Αναγνωσταρά και του Παν. Καραχάλιου, που διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης οι Μαριλένα Σούκουλη, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης.

Λακωνία

Ο εν ενεργεία βουλευτής Θανάσης Δαβάκης θα είναι και πάλι υποψήφιος, με το ψηφοδέλτιο να μην έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οπως όλα δείχνουν, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματίας Γιάννης Κουλιζάκος, καθώς και ο Λέανδρος Καλογεράκος, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σημαντικός παράγοντας, αν τελικά το πάρει απόφαση να κατέβει στις εκλογές, μπορεί να αποδειχθεί ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία εκτός από τον πρ. πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά που εκλέγεται χωρίς σταυρό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός, με σταθερή παρουσία στον νομό, Μίλτος Χρυσομάλλης. Το τελευταίο διάστημα έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, καθώς και ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος. Το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν η Πιπίνα Κουμάντου και είναι έντονη η φήμη για τον δικηγόρο Δημήτρη Αναστασόπουλο. Επίσης, «παίζει» και το όνομα του Πέτρου Μπαλαούρα.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη μία θητεία, ενώ με έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συμπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης.

Κυκλάδες

Ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι μια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της μάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναμική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωμα, με καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα
Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Στέφ. Γκίκας, ενώ τους τελευταίους μήνες παίζει και ο καθηγητής Δημ. Δαβέττας. Επίσης, αναμένεται πρόσωπο από το Μητρώο Στελεχών, καθώς και οι Γ. Κοντός και Φ. Τσιμπούλη.

Ζάκυνθος

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου. Πρόκειται για τον πρώην νομάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό ΟΝΝΕΔίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και για την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία Διονυσία Δαμουλάκη και ο Διονύσιος Ντένης Μαλαπέτσας.

Λευκάδα

Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα ενταχθεί ο νεαρός πρόεδρος ΝΟΔΕ, Βασίλης Παπαχρήστος, δίνοντας την απόλυτη ανανέωση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, ο οποίος έχει και στενές επαφές με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Ολα δείχνουν ότι θα συμμετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Βασίλειος Μελάς, καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού.

Κεφαλονιά

Ανανέωση, απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλλονιάς. Εκτός από τα παλαιότερα στελέχη, όπως ο Παύλος Παπαδάτος, συζητιούνται τα ονόματα του δικηγόρου και πρώην γραμματέα Νέας Γενιάς Παν. Κανελλόπουλου, του αντιδημάρχου Ραφήνας Πικερμίου, Γιώργου Κοκκόλη, και των στελεχών Γεράσιμου Ιλινόιου Τσουρούφλη και Παναγή Μαρκάτου. Σε σκέψεις είναι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης. Εκτός απροόπτου, θα είναι υποψήφια η Μαρία Ξυτάκη, συντονίστρια Ομάδων Εργασίας στη Γραμμ. Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ.

Περιφέρεια Ηπείρου

Άρτα

Στην Αρτα, εκτός του βουλευτή Γιώργου Στύλιου, θα διεκδικήσουν μια έδρα οι Εύη Καραμπίνα, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Κονταξής.

Ιωάννινα

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Τασούλας, ενώ βέβαιη φαντάζει η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Σταύρου Καλογιάννη. Από το Μητρώο Στελεχών έχουν προκύψει για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, με δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, ο Κώστας Δαρδαμάνης, που εργάζεται στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, καθώς και ο γιατρός Γιάννης Γιαννακάκης. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνομα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χάρη Λαζάνη, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να το επιβεβαιώνει. Ιδιαίτερα ισχυρές θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Νατάσας Τύρου Ούζα, του Στέφανου Φούσα, του Θανάση Μωρόγιαννη, του Νίκου Γερασιμίδη, καθώς και της Μαρίας Νάκα.

Πρέβεζα

Εκτός του βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη, ενδιαφέρον εκδηλώνει και ο ξενοδόχος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος Κυριάκης. Επίσης, έντονη είναι η φήμη για τον πρώτο σε ψήφους εκλεγμένο στην Π.Ε. Γιώργο Κατσαούνο, χωρίς ο ίδιος να την επιβεβαιώνει. Το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώσουν ο Δημήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Αννα-Μαρία Ανατολιωτάκη.

Θεσπρωτία

Τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» ψηφοφόρων θα επιχειρήσει να έχει και πάλι ο νυν βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας. Κατά τα άλλα, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του φαρμακοποιού Νικόλαου Κάτσιου, ενώ ερώτημα παραμένει η εκ νέου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του πρώην υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Λέσβος

Δεδομένη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Ξανά υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής και ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σάμος

Στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει η μονοεδρική της Σάμου, όπου δυναμικό «παρών» δηλώνουν ο «γιατρός των μεταναστών» Μάνος Λογοθέτης, με σταθερή παρουσία στο νησί, και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης. Επίσης, το ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηματίας Νίκος Στεφανής, καθώς και ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου, Αναστάσιος Καλατζής. Το τελευταίο διάστημα έχει «παίξει» και το όνομα του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται.

Χίος

Στη Χίο θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης και, από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει «αέρας» ανανέωσης μέσω του Μητρώου Στελεχών. Ο λόγος για τον Αιμιλιανό Ευαγγελινό, που διετέλεσε διευθυντής ΔΙΕΚ και γυμνασίων, τον γιατρό Κωνσταντίνο Τρομπούκη και τον αξιωματικό του Λιμενικού, Χαράλαμπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει επίσης ο Νίκος Αταλλιώτης.

Περιφέρεια Θεσσαλίας


Καρδίτσα
Στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, εκτός από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τσιάρα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Αν και υπάρχει η φήμη για συμμετοχή του Παύλου Σιούφα, ο ίδιος δεν την επιβεβαιώνει, ενώ θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά τον Σπύρο Ταλιαδούρο. Ακόμη, παίζουν έντονα τα ονόματα, από το Μητρώο Στελεχών, του καρδιολόγου Σωτήρη Κουλοκτσή και του Ευάγγελου Θεολόγη.

Επίσης, φαίνεται ότι εξετάζονται σοβαρά η Σοφία Τόλια, ο Δημήτρης Τσιαντής, ο Φώτης Βρεκός, ο Γιώργος Κωτσός, ο Κώστας Κουσάης, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών, καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης. Κάποιοι, επίσης, βάζουν στην εξίσωση το γνωστό στέλεχος Κώστα Πάσχο.

Λάρισα

Στον κάμπο, οι νυν βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος θα επιχειρήσουν να επιβεβαιώσουν και πάλι την κυριαρχία τους, ενώ άμεσοι ανταγωνιστές τους αναμένεται να είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κάλλα, ο Θανάσης Παιδής και από το Μητρώο Στελεχών ο Γιώργος Καραβάνας, διευθύνων σύμβουλος τράπεζας κρυοσυντήρησης κυττάρων και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, καθώς και η δικηγόρος Αθηνά Σιαφαρίκα. Ερώτημα αποτελεί αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης.

Μαγνησία

Στη Μαγνησία, εκτός από τον νυν βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο, που «κλειδώνει» την πρώτη θέση, θα είναι εκ νέου υποψήφια η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η υποψηφιότητα του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος προήλθε από το Μητρώο Στελεχών. Επίσης, υποψηφιότητα με αξιώσεις είναι αυτή του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Χρόνη. Οπως όλα δείχνουν, ενδιαφέρον δείχνει ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές, χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο. Οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Ελενα Αντωνοπούλου φαίνεται ότι επιθυμούν επίσης να είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του θεσσαλικού νομού.

Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, εκτός από τον νυν βουλευτή Κώστα Σκρέκα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και ο Θανάσης Λιούτας. Ο Μικέλης Χατζηγάκης, γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, με έντονη πλέον κινητικότητα στην περιοχή, θα είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο με αξιώσεις για μια καλή παρουσία. Επίσης παρόντες δηλώνουν οι γιατροί Ηλίας Τσιαούσης και Χρήστος Λιάπης, προερχόμενοι από το Μητρώο Στελεχών. Εκτός αυτών, την επιθυμία τους για συμμετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο δηλώνουν η Ζέφη Νικολάου, ο Χρήστος Κρητικός, ο ΟΝΝΕΔίτης Βαγγέλης Καραμίντζιος και ο Γιάννης Αναγνώστου, με ερώτημα να αποτελούν ο Γιώργος Βράντζας και ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Βοιωτία
Ο εν ενεργεία βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, η δικηγόρος Σωσώ Μανάρα και ο προερχόμενος από το Μητρώο Στελεχών Δημήτρης Σύρμος θα μπουν στη μάχη του σταυρού, ενώ ερώτημα αποτελεί η απόφαση του πρώην βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη. Σίγουρη είναι, επίσης, η… ολική επαναφορά του πρώην βουλευτή Γιάννη Καράμπελα.

Εύβοια

Και πάλι υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, όπως και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Επίσης, αξιοσημείωτη δυναμική φαίνεται να αναπτύσσει η υποψηφιότητα του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και υποψήφιου διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Υποψήφια θα είναι εκ νέου η Τζοβάνα Γκώγκου και από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα υπάρξουν τρία νέα πρόσωπα στην περιοχή. Πρόκειται για τον Γιάννη Μανώλη, program manager στην ΕΕΕ της UNESCO, τον Κωνσταντίνο Ντούνα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, και τον Μανώλη Τσαλαμανιό, υπεύθυνο της Μονάδας Ψυχικής Υγείας Εφήβων στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ευρυτανία

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, o νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Θωμαΐδα Οικονόμου, γιατρό και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, μέχρι νεωτέρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Φωκίδα

Στη μονοεδρική της Φωκίδας έχουν αρχίσει να κινούνται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και το στέλεχος της Ν.Δ. Αθως Φαρδέλος, ενώ σίγουρη θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, οικονομολόγο, που διατηρεί στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Επίσης, ερώτημα αποτελεί η συμμετοχή της πρώην βουλευτού Ασπασίας Μανδρέκα, καθώς και του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ Κώστα Παπαθανασίου.

Φθιώτιδα

Στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, εκτός από τον ισχυρό του νομού και νυν βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα, θα συμμετάσχει ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης και οικονομολόγος Τόλης Παπαποστόλου, ενώ παίζουν τα ονόματα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Ν.Δ., Σπύρου Καπράλου, καθώς και του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου. Εχει παίξει και το όνομα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, χωρίς, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Εκ νέου υποψήφια θα είναι η πρώην βουλευτής Ελενα Μακρή.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ PARAPOLITIKA.GR