01 Φεβρουαρίου 2018

Κακλαμάνης: Θα υποστηρίξω τη μη χρήση του όρου Μακεδονία στην Κ.Ο. της ΝΔ

"Η ΝΔ θα λάβει μια απόφαση κατά πλειοψηφία και θα έχει μια ενιαία θέση" αναφορικά με το Σκοπιανό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η ΝΔ θα κάνει σύγκληση της Κ.Ο. Εγώ θα υποστηρίξω τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, τη γραμμή του '92. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα περάσει η γραμμή του Βουκουρεστίου. Η ΝΔ θα λάβει μια απόφαση κατά πλειοψηφία και στη Βουλή θα έχει μια ενιαία θέση. Οι διαφωνούντες θα πειθαρχήσουν στην απόφαση της πλειοψηφίας, έτσι κάνουν τα συγκροτημένα κόμματα. Είναι κορυφαίο θέμα για εμάς αν η κυβέρνηση θα έρθει με ενιαία θέση" ενώ συμπλήρωσε ότι "Η ΝΔ αποφασίζει αν θα δώσει σωσίβιο στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ μιλάμε για ένα θέμα που ο συνεταίρος στην εξουσία και υπουργός Εθνικής Άμυνας λέει δεν θα το ψηφίσω. Αν περάσει από τη Βουλή και πάει στο ΝΑΤΟ ο κ. Καμμένος πως θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση; Αν φύγει από το υπουργείο Άμυνας, είναι ένα άλλο θέμα που θα το αξιολογήσουμε εκείνη τη στιγμή".

"Οι κραυγές που ακούω για ακροδεξιά και ΝΔ. Δεν ήταν παρέα με τη Χρυσή Αυγή ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα; Ήταν εθνικό θέμα και εκείνο το δημοψήφισμα. Τότε δεν ήταν οι Χρυσαυγίτες ακροδεξιοί; Δεν πήγαν χεράκι-χεράκι και ψήφισαν το όχι; Άλλο αν το όχι έγινε ναι" υπογράμμισε.

"Θα πάω στο συλλαλητήριο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετώ τοποθετήσεις ομιλητών, που δεν με εκφράζουν. Δεν πάω για να ακούσω τους ομιλητές στο συλλαλητήριο. Να μην αμελήσει η κυβέρνηση να αξιολογήσει ότι μεγάλο μέρος του κόσμου πάει στο συλλαλητήριο για να δείξει την αντίθεση του στην κυβερνητική πολιτική" συμπλήρωσε.