01 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Fake News του ΑΠΕ ότι η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Χίο ματαιώθηκε!

Ψευδές ρεπορτάζ σχετικά με την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Χίο μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο «δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χίο που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης , λόγω πολύ μικρής προσέλευσης κοινού», ενώ στην συνέχεια αναγράφεται ότι «της ακύρωσης είχε προηγηθεί αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στο ξενοδοχείο, από ομάδα διαδηλωτών».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα όμως η εκδήλωση έγινε κανονικά:

ΧΙΟΣ : Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για το μεταναστευτικό στο ξενοδοχείο Golden Sand στον Καρφά.
Λιγοστοί αριστεριστές με επιθετική συμπεριφορά απαίτησαν να περάσουν από την αστυνομική δύναμη και να φτάσουν στο ξενοδοχείο, προφανώς για να προκαλέσουν επεισόδια.

Τελικά η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, με τον κόσμο που ήθελε να φτάσει στο Golden Sand να το κάνει από παράδρομους, ενώ στελέχη της Χρυσής Αυγής Κατήγγειλαν κλίμα τρομοκρατίας με στόχο να εκφοβίσει τον κόσμο που ενδιαφερόταν να ακούσει τις πολιτικές τους θέσεις. Τέλος, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, καθώς η πλειοψηφία αυτών ήταν οικογενειάρχες και κάποιοι εξ αυτών ήρθαν με τις οικογένειες τους για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Από εκεί και πέρα υπήρχε και νεολαία.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Γ. Λαγός και Γ. Επιτήδειος, αμφότεροι παραχώρησαν αποκλειστικές δηλώσεις στη ChiosPress