22 Μαρτίου 2018

Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Φίλης είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία - ΒΙΝΤΕΟ

Για την αποκατάσταση μιας πρωτοφανούς αδικίας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για την Παιδεία αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα στις μειονότητες τις θρησκευτικές, δηλαδή στους μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς να έχουν το μάθημα των Θρησκευτικών που επιλέγουν οι θρησκευτικές τους ηγεσίες... Το Συμβούλιο της Επικρατείας ήρθε και αποκατέστησε αυτή την προφανή δυσμενή διάκριση εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση από την ελληνική Πολιτεία;" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

"Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας δημοκρατικοί άνθρωποι όπως ο κ.Φίλης και ο κ. Γαβρόγλου", τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας: "γιατί αυτή η δυσμενής διάκριση; Αυτό μου επιτρέπει εμένα να πιστέψω ότι (ο κ. Φίλης) είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία".

"Ζητάμε ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας "αφέλειες" τα όσα ακούγονται περί σκοταδισμού σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: