18 Μαρτίου 2018

Μητσοτάκης: Εχουμε την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εκτενείς αναφορές στην παιδεία αλλά και στην οικονομία περιελάμβανε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

“Πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, αλλά την τελευταία τριετία οι νέοι έχουν εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι ότι ο κ.Τσίπρας ήταν πιο κοντά τους, ότι ήταν δήθεν αντκονφορμιστής. Τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν τους είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά;

Τα ακριβώς αντίθετα. Υπέγραψε δύο μνημόνια, έφτιαξε μία νέα γενιά ανέργων” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πρόσωπο σας βλέπω τους νέους όλης της Ελλάδας, βλέπω ένα καλύτερο μέλλον γιατί οι Ελληνες μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα σημείωσε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο κ.Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως είναι άδικο να σου κόβουν τα φτερά πριν καν αυτά ανοίξουν , αφήνοντας αιχμές εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετικό σύνθημα που ακούστηκε από το ακροατήριο χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την χειρότερη που γνώρισε αυτός ο τόπος.

Από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλειψαν οι αναφορές στα εθνικά θέματα.

“Η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος.

Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες ;” αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κάλεσε τους νέους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

“Το σχέδιο μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών. Μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχωρώντας μάλιστα σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

“Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια ειναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δε θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί” ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας και τις προτεραιότητες για το κόμμα του στον τομέα της παιδείας.

“Η Κατάργηση των νομοθετημάτων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα βάλουμε τέλος στα πανεπιστήμια μας να αποτελούν χώρους ανομίας. Το άσυλο καθιερώθηκε ως προυπόθεση ελευθερίας, σήμερα κατάντησε άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές.

Ο νόμος της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση. Εσείς πρέπει να αισθάνεστε σαν το σπίτι σας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι οι μπαχαλάκηδες και οι διακινητές ναρκωτικών.

Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν τρομάζουν το δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα. Ξέρω τι αντιμετωπίζετε στα προαύλιο και στα αμφιθέατρα. Δε θα γίνουμε σαν και αυτούς αλλά θα υπερασπιστούμε με πάθος τις ιδέες μας” ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ένα παρακράτος στα πανεπιστήμια.