22 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ! Super League: Προς κατάργηση της ποινής υποβιβασμού για να σώσουν τον ΠΑΟ


Ενώ έριξαν τον Ηρακλή επειδή δεν πήρε άδεια !!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ως στις 31 Μαρτίου θα έπρεπε οι ΠΑΕ να καταθέσουν τους φακέλους τους στο Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτο καθώς οι μισές ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το πλάνο βιωσιμότητας που πρέπει να παρουσιάσουν στο Τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ, έτσι ώστε να λάβουν θετική εισήγηση σχετικά με την άδεια τους!

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές ΠΑΕ δεν έχουν εγγυημένα έσοδα για τη νέα σεζόν, κάτι που οφείλεται κυρίως στο σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από το ότι δεν έχουν βρει ως τώρα τηλεοπτική στέγη ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Η ποινή υποβιβασμού μπορεί να αλλάξει με μια απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Αρχικά πρέπει να το αποφασίσει η Σούπερ λίγκα με την θετική ψήφο των 3/4 των μελών της, να το εισηγηθεί στην ομοσπονδία και εν τέλει η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση.

Έτσι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τόσο ο Παναθηναϊκός που έχει τις περισσότερες υποχρεώσεις, όσο και οι υπόλοιπες ΠΑΕ που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με βάση τα δικά τους οικονομικά δεδομένα, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και δεν θα αντιμετωπίσουν τη ποινή του υποβιβασμού. Ξεκαθαρίζεται ότι ποινή θα υπάρξει και θα είναι αυστηρή, αλλά χωρίς να πρέπει οι ομάδες να πέσουν κατηγορία!

Έτσι, με την αιτιολογία ότι το πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, η αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η πιο πιθανή λύση, παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση αδειοδότησης είναι γενικά κάθετα αντίθετη στην καταστρατήγηση των προθεσμιών.