17 Μαΐου 2018

Ο Καρανίκας, η κάνναβη και οι Κινέζοι

Ισως να μην το έχετε αντιληφθεί (και πώς να το είχατε αντιληφθεί), αλλά ο ταλαντούχος πρωθυπουργικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού Νίκος Καρανίκας αναβαθμίστηκε, τώρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς (και επενδυτικούς) σκοπούς. Και εξηγούμαι: Πρώτα απ’ όλα, όπως έμαθα, υπήρξαν ορισμένες βελτιώσεις στο καλά προστατευόμενο γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής. Απέκτησε και τραπέζι… συσκέψεων.

Δεύτερον, άρχισε και τις διεθνείς επαφές του για προσέλκυση επενδύσεων. Τρίτον, άρχισε και… περιηγήσεις ξένων ως άψογος ξεναγός, με τη βοήθεια βεβαίως του διερμηνέα της Βουλής. Είναι απορίας άξιο γιατί χρησιμοποιεί διερμηνέα, μήπως τα αγγλικά του δεν είναι τόσο καλά; Μάλλον αυτό συμβαίνει. Ιδού η απόδειξη.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Καρανίκας εγκαινίασε το τραπέζι συσκέψεων με μια ομάδα Κινέζων (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Εν συνεχεία πήρε τους Κινέζους και τον διερμηνέα στη διπλανή αίθουσα (δηλαδή το Εντευκτήριο Βουλευτών) για να τους ξεναγήσει. Τώρα τι είδους ξενάγηση έκανε σε μια αίθουσα όπου βρίσκονται τα πορτρέτα όσων δεν βρίσκονται εν ζωή Προέδρων της Βουλής ουδείς γνωρίζει. Πάντως τον άκουσα να εξηγεί στους Κινέζους δείχνοντας τα πορτρέτα ότι ο τάδε ήταν… President της Βουλής. Και κάτι ακόμη. Ρώτησα τους Κινέζους τι κεράστηκαν στην επίσκεψή τους στη Βουλή και μου απάντησαν: «Νεράκι». Τώρα εάν υπήρξε συζήτηση για επενδύσεις στην κάνναβη, πού να το ξέρω;

πηγή:ΒΗΜΑτοδότης