16 Μαΐου 2018

Ντρίπλα από ΝΔ για τον εκλογικό νόμο -Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει στη συνάντηση με Σκουρλέτη

Με... ντρίπλα απαντά η ΝΔ στην πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει η ΝΔ στη διακομματική επιτροπή που έχει συγκαλέσει ο Πάνος Σκουρλέτης, με θέμα την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες πηγές δεν το απέκλειαν. Τόνιζαν ωστόσο πως αν ανταποκριθεί ο τομεάρχης της ΝΔ στην πρόσκληση Σκουρλέτη είναι αποκλειστικά και μόνο για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να αποδειχθεί το αυτονόητο αίτημα της ΝΔ μαζί με το σπάσιμο των περιφερειών να δοθεί το δικαίωμα ψήφους στους Έλληνες του εξωτερικούς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές εξηγούσαν γιατί η ΝΔ λέει «όχι» στην επιστολική ψήφο. «Είναι χρονοβόρα και πολύ δύσκολη στην προετοιμασία της» εξηγούσαν. Και σημείωναν πως προϋποθέτει ότι οι Ελληνες του Εξωτερικού θα πρέπει να έχουν ενημερώσει πολύ νωρίτερα και να ψηφίσουν πριν από τις εθνικές εκλογές για να ανοιχτούν μαζί τα ψηφοδέλτια. Επιπλέον - κατά τιςπηγές της ΝΔ -υπάρχει ζήτημα με το αδιάβλητο αυτών των ψήφων γι’ αυτό και η εν λόγω μεθοδος εφαρμόζεται σε πολύ λίγες χώρες.

Τέλος, από τη ΝΔ υπάρχει η εκτίμηση ότι η ιδέα που έφερε στο προσκήνιο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περί επιστολικής ψήφου «είναι απλά υπεκφυγή προκειμένου να μην γίνει τελικά τίποτα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
iefimerida.gr