25 Μαΐου 2018

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι! Το Charlie Hebdo παρουσιάζει ως μαϊμού την Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών της Σορβόννης που φόρεσε μαντίλα

Το σατιρικό περιοδικό ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην καμπάνια των media εναντίον της 19χρονης Maryam Pougetoux

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια των media εναντίον της επικεφαλής του Συλλόγου Φοιτητών της Σορβόννης, η οποία πραγματοποίησε δημόσιες εμφανίσεις φορώντας μαντίλα, ανέλαβε το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, κατακρίνοντας με ένα πρωτοσέλιδο σκίτσο την εικόνα της Maryam Pougetoux.

Η διεύθυνση του περιοδικού επέλεξε να παρουσιάσει την πρόεδρο της φοιτητικής ένωσης ως μαϊμού που φοράει μαντίλα και δηλώνει: αυτοί με επέλεξαν για την προεδρία της Γαλλικής Εθνικής Ένωσης Φοιτητών.

paris25-2

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gerard Collomb, δήλωσε σοκαρισμένος από την εικόνα της 19χρονης φοιτήτριας, δηλώνοντας πως «οι νεαροί μουσουλμάνοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για την κουλτούρα τους».

Η 19χρονη φοιτήτρια δήλωσε σε γαλλικά ΜΜΕ, ότι η μαντίλα δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις πολιτικές πεποιθήσεις της, καθώς αποτελεί αποκλειστικά και μόνο θέμα πίστης και θρησκείας. Στην ίδια συνέντευξη, η Maryam Pougetoux παρουσίασε τα αιτήματα του γαλλικού φοιτητικού κινήματος και τη διαμαρτυρία τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που οδηγούν σε μείωση του επιπέδου της εκπαίδευσης.