25 Μαΐου 2018

«Τούρκοι» έγιναν στην Αγκυρα με το εξώφυλλο του Le Point για τον «δικτάτορα Ερντογάν»

Πυρ και μανία έγιναν στην Άγκυρα με το εξώφυλλο του Le Point.

Ο λόγος είναι ότι στο τεύχος του που κυκλοφόρησε χθες το γαλλικό περιοδικό αποκαλεί «δικτάτορα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στον υπότιτλο δίπλα στην ολοσέλιδη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου διερωτάται «μέχρι που θα φθάσει».



Οι αναφορές του Le Point στην «πραγματική αυτοκρατορία» που είχε την ευκαιρία να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ο Ερντογάν στον απόηχο της απόπειρας ανατροπής του προ διετίας, στη μεγαλομανία του, στα δίκτυα που έχει αναπτύξει στη Γαλλία ενόχλησαν σφόδρα τον «σουλτάνο» και την κυβέρνησή του με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας Ιμπραχίμ Καλίν να διαμηνύει: «Οι μέρες που η Τουρκία έπαιρνε οδηγίες από εσάς, αποτελούν παρελθόν».

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ένα γαλλικό περιοδικό αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν ‘δικτάτορα’. Τις ξέρουμε αυτές τις επιθέσεις. Ξέρουμε τον σκοπό τους. Το έθνος και οι καταπιεσμένοι λαοί βλέπουν αυτά που γίνονται. Οι μέρες που η Τουρκία έπαιρνε οδηγίες από εσάς, αποτελούν παρελθόν. Δεν μπορείτε να τις φέρετε πίσω λέγοντας ‘δικτάτορας’».

Στο παιχνίδι μπήκε και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.



Σε άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο: «Ποιος σε πλήρωσε και πόσο για το “εξώφυλλο” Ερντογάν; Ευρώπη φοβάσαι, και θα φοβηθείς περισσότερο!» κάνει λόγο για δημοσίευμα ενός «φτηνοπεριοδικού» πληρωμένο πιθανότατα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -που «διεξάγουν μια απίστευτη αντιτουρκική καμπάνια μέσω Αμερικανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ» και προειδοποιεί τους αναγνώστες της ότι ενόψει των εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία θα πυκνώσουν οι «ισλαμοφοβικές» και «τουρκοφοβικές» επιθέσεις.