Μήνυμα με νόημα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Εκκλησία των Σκοπίων

Τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου για την Σχισματική Εκκλησία

«Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να επαναφέρουμε όλα τα έθνη στην κανονικότητα της Εκκλησίας. Διότι ο,τι έχει το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείον το διαθέτει προς χάριν ολοκλήρου του κόσμου και το προσφέρει εις όλους ανεξαιρέτως τους λαούς. Εντός αυτού του πλαισίου θεμελιώνεται και ο Διαχριστιανικός Διάλογος, ο όποίος πραγματοποιείται 'εν αγάπη και αληθεία'». Αυτο ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την υπόθεση της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.
«Η ύπαρξις σχίσματος δεν αποτελεί επιχείρημα διά να εγκαταλείψωμεν ένα λαόν, ελαφρά τη συνειδήσει, εκτός της εκκλησιαστικής αληθείας και κανονικότητος» συνεχίζει.

To αίτημα για την επαναφορά στο Φανάρι, που θέτει επισήμως η Σχισματική Εκκλησία που ζητεί να μετονομαστεί από «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία-Αρχιεπισκοπή Οχρίδας», σε Αρχιεπισκοπή Αχριδών εξετάζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Εως τώρα η Eκκλησία της ΠΓΔΜ υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Σερβίας, ωστόσο έως τη δεκαετία του 1930 υπαγόταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/minima-me-noima-tou-ikoumenikou-patriarchi-gia-tin-ekklisia-ton-skopion

Μήνυμα με νόημα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Εκκλησία των Σκοπίων Μήνυμα με νόημα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Εκκλησία των Σκοπίων Reviewed by Dexi Extrem on 15:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: