24 Ιουνίου 2018

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Πάκη είναι να περιορίσει την αυτοδυναμία ΝΔ

Του Σάκη Μουμτζή

Είναι στιγμές που σταματά η λογική του ανθρώπου και βαδίζει μόνος του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι απλοί πολίτες αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τους υψιπετείς διαλογισμούς του. Πιστεύουμε πως έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φιλόσοφο.

Μόνον η φιλοσοφική σκέψη μπορεί να αποδείξει πώς το ΟΧΙ μετατρέπεται σε ΝΑΙ. Πώς η άρνηση ισούται με κατάφαση. Οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι ασχολήθηκαν επισταμένως με το θέμα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αποδείξουν με πληρότητα την σχέση ταυτότητας που ορίζει την άρνηση με την κατάφαση. Μετά από 2500 χρόνια το απέδειξε ο Π.Παυλόπουλος. Τι μας είπε λοιπόν ο Π.Π;

Μας είπε πως στο δημοψήφισμα του 2015, λαός ψηφίζοντας ΟΧΙ, ψήφιζε υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην ευρωζώνη. Μάλιστα αυτό το δήλωσε ενώπιον του Α. Τσίπρα, ο οποίος βέβαια συμφώνησε. Αφού λοιπόν οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και οι υποστηρικτές του ΟΧΙ είχαν τον ίδιο στόχο, τότε γιατί έγινε το δημοψήφισμα; Γιατί το επέτρεψε ο Π.Παυλόπουλος. Και, κυρίως, αφού όλοι ομονοούσαμε, τότε γιατί διχαστήκαμε; Είναι δυνατόν οι γερμανοτσολιάδες και οι Τσολάκογλου να βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο με τους «πατριώτες;»

Εκτός και αν-σύμφωνα με την λογική Παυλόπουλου – και οι γερμανοτσολιάδες είναι πατριώτες. Φαίνεται πως όλα όσα ζήσαμε την περίοδο 2011-15 ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μας.

Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη. Και διχασμός υπήρξε και κινδυνέψαμε να εκδιωχθούμε από την Ευρωζώνη και κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε θεατής σε όλο αυτό το δράμα. Για να μην πω και συνεργός.

Και σήμερα τι προσπαθεί να κάνει; Προσπαθεί να ξεπλύνει τον Α. Τσίπρα για τα πεπραγμένα του 2015, που μας έφεραν ένα αχρείαστο μνημόνιο και στοίχισαν στην πατρίδα μας 100 δισεκατομμύρια περίπου. Σήμερα, ο Π.Παυλόπουλος με την ανιστόρητη δήλωση του δικαιολογεί το mea culpa του πρωθυπουργού. Πλήρης αλληλοκάλυψη.

Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε άφωνος όταν ο Α. Τσίπρας υπέγραψε την συμφωνία με την FYROM. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπισθεί την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή για την πολιτική της στο Βουκουρέστι.

Αλήθεια τι πιστεύει ο Π.Παυλόπουλος; πως μπορεί να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Μα ο Κ.Μητσοτάκης δεν τον ψήφισε το 2015, θα τον ψηφίσει το 2020, μετά από όλα αυτά; Μάλλον επιδιώκει, εμφανώς και αφανώς, να περιορίσει την πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Συμπράττει, ως μη όφειλε εκ της θέσεως του, με την κυβέρνηση γι΄αυτόν τον σκοπό.

Η θεσμική του ουδετερότητα έχει μετατραπεί σε σύμπραξη με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την Νέα Δημοκρατία. Οι λογικές του ακροβασίες που μετατρέπουν τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ, μόνον θυμηδία προκαλούν, γιατί οι μνήμες είναι πολύ νωπές. Οι κυβιστήσεις του πρωθυπουργού και οι παρεμβάσεις του Π. Παυλόπουλου δεν μπορεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι έγινε το καλοκαίρι του 2015.

Τέλος, όσοι τον εκτιμούν και τον αγαπούν ακόμα, ας τον προστατέψουν από τον εαυτό του, αντί να επιτίθενται στους επικριτές του.

https://www.liberal.gr/arthro/209799/apopsi/arthra/p-paulopoulos-2262018-isonto-ochi-sto-dimopsifisma-simaine-nai-stin-europisin.html