13 Ιουνίου 2018

ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ! Μαζεύει υπογραφές η ΝΔ για την πρόταση Μομφής κατά του Τσίπρα για το Σκοπιανό

Έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί η διαδικασία από τη Νέα Δημοκρατία για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης, για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία αναμένεται να κατατεθεί εντός των επομένων ωρών στη Βουλή.

Όπως εμμέσως άφησε να εννοηθεί και στις πρωινές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η απόφαση είναι ειλημμένη και μένει μόνο να αποφασιστεί ο χρόνος κατάθεσής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο το οποίο καλούνται να υπογράψουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα τονίζεται στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να υπογράψει συμφωνία και θα τον καλούν να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία για να ζητήσει εξουσιοδότηση.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα αρνηθεί στη ΝΔ, θα έχουν έτοιμη την πρόταση μομφής την οποία και θα καταθέσουν αμέσως.

Η άποψη ότι η πρόταση πρέπει να κατατεθεί άμεσα προκειμένου να μη χαθεί το «μομέντουμ» κυριαρχεί, ωστόσο ο παράγοντας ψήφισης των μέτρων είναι κρίσιμος και μπορεί να αναβάλλει για λίγες ώρες την κατάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε στη Βουλή και είπε ότι για να προλάβει η κυβέρνηση τις προθεσμίες και το Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο οποίο ευελπιστεί να ληφθούν θετικές αποφάσεις για το χρέος, ο νόμος με τα μέτρα πρέπει να έχει πάρει ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Ιουνίου.