13 Ιουνίου 2018

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ! ΑΦΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚοι ΚΙ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ! Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή


[Παιδιά δεν μπορεί να γίνει τίποτα που να αντιστρέψει την κατάσταση και δυστυχώς αυτό είναι πρόβλημα της δημοκρατίας που δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες να αποκλείσει το μαζεύω ψήφους από αριστερά και δεξιά και κάνω ότι κυβερνάω... Η δε πρόταση της ΝΔ "να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή" είναι να ΄χαμε να λέγαμε, αφού αν έρθει θα βρεθούν 150 ψήφοι με ΠΑΣΟΚους κ.λπ, οπότε ο Τσίπρας θα λέει "ορίστε με στηρίζει και η Βουλή"... τι κι αν ο Καμμένος δεν ψηφίσει; Θα ουρλιάξουμε αλλά δεν θα αλλάξει κάτι... το θέμα είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Θεοδωράκης στους οποίους η ΝΔ πρέπει να τους ξεκαθαρίσει Ή ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ]

Να ζητήσει σχετική εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, σε δήλωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εγκαταλείπει» την απόφαση του Βουκουρεστίου, που λέει πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, και σημειώνει:

«Η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα την πάγια εθνική θέση που ζητά λύση (erga omnes) για όλες τις χρήσεις, αφού εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις, που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Οι Σκοπιανοί, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα λέγονται από όλο τον κόσμο -με δική μας συμφωνία- "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους "μακεδονική".

Ποια σημασία θα έχει, λοιπόν, εάν τα ζαρζαβατικά τους θα λέγονται "βορειομακεδονικά", όταν οι ίδιοι θα λέγονται "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους "μακεδονική"; Μην διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την Ελλάδα σε κάτι που οι Έλληνες διαφωνούν».