29 Ιουνίου 2018

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΕΝΦΑ! Καταγγελία Γ. Γεωργαντά: Ο Γραμματέας έφτιαχνε την φωτογραφική προκήρυξη, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέα παραδείγματα φωτογραφικών προκηρύξεων γραμματέων έφερε στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Διοικητικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εξήγησε: «Σε αυτήν, λοιπόν, την πολύ ωραία θέση έχει τρεις φορές τη λέξη "τουλάχιστον". Ξέρετε το "τουλάχιστον" περιορίζει, σε πάει εκεί πού θέλει». «Γνώση δύο ξένων γλωσσών, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία να είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση» -η άλλη μπορεί να είναι από αλλού, από τη Ρωσία για παράδειγμα-, «εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον δέκα ετών στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα και άσκηση καθηκόντων ευθύνης στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα διάρκειας τουλάχιστον τριάντα μηνών». Δηλαδή, μόνο όποιος είναι Γραμματέας τριάντα μήνες αυτός δικαιούται να κάνει αίτηση. Αυτή η πολύ ωραία προκήρυξη δεν ακυρώθηκε, δεν είναι σε αυτές που πρέπει να επαναπροκηρυχθούν. Η ελληνογαλλική συμμαχία -δεν ξέρω τι εξυπηρετείται εκεί, αλλά να λέμε τις αλήθειες- δεν την ακύρωσε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αρμόδιο υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ζήτησε τα ονόματα των 4 υπουργών που πήραν παράνομα τα στοιχεία των υποψήφιων γραμματέων από το ΑΣΕΠ. «Το ΑΣΕΠ  έστειλε απάντηση με βάση την ερώτησή μου στην κυρία Γεροβασίλη, στην οποία λέει ότι μετά από αιτήματα των Υπουργών, έστειλε τους φακέλους σε τέσσερα Υπουργεία για όλους τους υποψηφίους και σε όλα τα άλλα Υπουργεία απλά τα ονόματα των υποψηφίων. Και αυτό παράβαση είναι. Η κυρία Γεροβασίλη αυτήν την απάντηση την κρατούσε στο συρτάρι της. Αναγκάστηκα να πάω να την πάρω εγώ. Και σας ρωτώ: Προβλέπεται αυτό από τη διαδικασία; Δεν την κάνει διαβλητή; Δεν την κάνει ακυρωτέα; Δεν δημιουργεί θέματα προσωπικών δεδομένων το να κυκλοφορούν τα στοιχεία των υποψηφίων στα Υπουργεία; Και ποιοι είναι οι τέσσερις Υπουργοί; Να το ακούσουμε σήμερα. Δεν απαντάει επί αυτού», τόνισε.
Τέλος, αποκάλυψε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας σε  ήταν και ο ίδιος υποψήφιος. «Δηλαδή έκανε την προκήρυξη, αλλά δεν του απαγόρευε κανείς να είναι υποψήφιος είτε ο ίδιος είτε σε άλλο Υπουργείο, όπου συνεννοούνταν με τον Γραμματέα του άλλου Υπουργείου για να «φωτογραφίσουν» τις θέσεις. Και έχω τέτοιες περιπτώσεις, πολλές τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες θέλω απαντήσεις. Ο Γραμματέας, λοιπόν, έκανε την προκήρυξη, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος», υπογράμμισε.

liberal.gr