11 Ιουνίου 2018

Με τον Πάκη συναντήθηκε ο Μ. Κεφαλογιάννης για τους κρατούμενους Έλληνες Αξιωματικούς και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την ιδιότητά του ως προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις σχέσεις της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εργασίες της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας της επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρίαση αυτή, όπως ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τούρκοι αξιωματούχοι παρουσίασαν χάρτες στους οποίους εξαφανίζουν το Καστελόριζο, για να πάρουν καταλυτική απάντηση με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας για την αναγνώριση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σε όλα τα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτησή, με την οποία ρητά αναφέρονται τα Ίμια ως ελληνικά και καταδικάζεται απερίφραστα η τουρκική επιθετικότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε, επίσης, για την πρόσφατη συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη όπου κρατούνται παράνομα.

Στη συνάντηση ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετέφερε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, μίας χώρας που η Ελλάδα επιθυμεί να είναι παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.