19 Ιουλίου 2018

Νέο προπαγανδιστικό σποτ του Μαξίμου για τη Β' Αθηνών με πρωταγωνιστή τον Πάνο Σκουρλέτη

Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται πάνω από ένα χάρτη και μοιράζει τη Β' Αθηνών σε νέες περιφέρειες – Πώς το σχολίασε ο πρωθυπουργός στο twitter

Νέο διαφημιστικό σποτ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ο κ. Σκουρλέτης βρίσκεται πάνω από ένα χάρτη στο γραφείο του και μοιράζει τη Β' Αθηνών σε νέες περιφέρειες.

Μιλώντας στους πολίτες, υποστηρίζει ότι το μέτρο της κατάτμησης βοηθά να σπάσουν οι βαρονίες που ήταν εμπόδιο για τη διαίρεση της περιφέρειας, ενώ διευκολύνει τη λογοδοσία των βουλευτών.


Το σποτ κλείνει με τη φωνή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που επαναλαμβάνει το γνωστό μότο: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».



«Μια περιφέρεια στα μέτρα της κοινωνίας»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Μια περιφέρεια στα "μέτρα" της κοινωνίας. Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία. Πιο δημοκρατική».




Στο κείμενο που επισυνάπτει ο πρωθυπουργός επισημαίνεται:

«Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων» τονίζεται και προστίθεται: «Οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης».