22 Ιουλίου 2018

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ! Τέλος από την Εθνική Γερμανίας ο Μεσούτ Οζίλ

Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Γερμανίας κάνοντας λόγο για «ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού» προς το πρόσωπό του.

Ο Μεσούτ Οζίλ προχώρησε στην ανακοίνωση σε συνέχεια των όσων γράφτηκαν και σε γερμανικά μέσα μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την συγκεκριμένη συνάντηση.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες εικονίζεται ο μέσος της Άρσεναλ αλλά και ο συμπαίχτης του στην εθνική Γερμανία Ιλκάι Γκιουντογκάν να συνομιλούν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Σημειώνεται πως οι δύο ποδοσφαιριστές επικρίθηκαν έντονα στην Γερμανία με τον Όλιβερ Μπίρχοφ και τον Ότμαρ Χίτσφελντ να τονίζουν πως θα έπρεπε να μην λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Μεσούτ Οζίλ σημειώνει: «Η συμπεριφορά που είχα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γερμανίας και από πολλούς άλλους με κάνουν να μην θέλω να φοράω την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Αισθάνομαι ανεπιθύμητος και πιστεύω πως ότι έχω επιτύχει από την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου με την εθνική ομάδα το 2009 έχουν ξεχαστεί. Με βαριά καρδιά και μετά από πολλή σκέψη εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων, δεν θα φοράω πλέον την φανέλα με το εθνόσημο καθώς βίωσα τον ρατσισμό και την έλλειψη σεβασμού. Συνήθιζα να φοράω την φανέλα της Εθνικής ομάδας με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, αλλά όχι πλέον».