04 Ιουλίου 2018

Κωστής Χατζηδάκης: Ο κ. Μοσκοβισί έκανε προεκλογική καμπάνια στην Αθήνα

Στον ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος αναφορικά με τα όσα είπε εχθές ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε: «Δεν θα δεχόμουν τον όρο θυμώνει γιατί θυμωμένος είναι κάποιος που πιστεύει πως θα χάσει τις εκλογές. Η κυβέρνηση κάνει διαφορές επικοινωνιακές επιθέσεις όπως η Novartis, τα Paradise Papers κλπ, οπότε δεν θα έλεγα πως υπάρχει θυμός από την πλευρά μας. Το θέμα είναι πως αυτοί που έλεγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια αλλά δεν έχουμε τα αυτονόητα αποτελέσματα.

Στον κ. Μοσκοβισί είπαμε εχθές τα αυτονόητα. Τώρα αφού μόνοι τους ψήφισαν την μείωση τον συντάξεων σήμερα υπαινίσσονται πως θα είναι γενναιόδωροι και θα «ξεψηφίσουν» τις μειώσεις. Πολιτική ζημιά δεν μπορεί να κάνει και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
Αυτό που είπα στον κ. Μοσκοβισί έχει να κάνει με την ενημέρωση που πρέπει να λάβουμε ώστε να τροποποιήσουμε και το πρόγραμμά μας ανάλογα όπως γίνεται από όλα τα σοβαρά κόμματα σε όλες τις σοβαρές χώρες».

Αναφορικά με την διαφορά που έχει να κάνει με την ύπαρξη ή όχι 4ου μνημονίου ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: « από εδώ και πέρα θα έχουμε κάποια ελάχιστα χρήματα από το μαξιλάρι και έναντι αυτού θα έχουμε τις συντάξεις που είναι ψηφισμένες, τους μισθούς με το αφορολόγητο, τα πρωτογενή πλεονάσματα, το υπερταμείο και ρωτάω λοιπόν τι διαφορά έχει αυτό από ένα μνημόνιο; Όπως κι αν το βαφτίσουν οι Έλληνες ξέρουν πως πρόκειται για νέο μνημόνιο.

Ο κ. Μοσκοβισί έχει μία πορεία αξιόλογη. Τώρα που ο κ. Γιούνκερ αποχωρεί του χρόνου επιθυμεί να λάβει αναβάθμιση στην θέση του. Στην ατζέντα του επιθυμεί να έχει μία στήριξη από την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Στην Αθήνα χωρίς να μειώνει την προσφορά και την αξία του έκανε προεκλογική καμπάνια».

Αναφορικά με τις αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Χτζηδάκης τόνισε: «ο κ. Καμμένος είναι προφανές πως δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και θα πάει και στο ΝΑΤΟ. Μιλάμε για ένα πολιτικό θέατρο το οποίο μάλλον θέλουν να τραβήξουν μέχρι τον Μάιο ώστε να γίνουν εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές. Η αλήθεια είναι όμως πως σήμερα η κατάσταση έχει γίνει κωμική. Το γελοίο δεν μπορούν να το αντέξουν οι κυβερνήσεις. Ένα πράγμα είναι η αντιπαράθεση, ένα άλλο είναι η οργή του κόσμου και ένα τρίτο χειρότερο είναι το γελοίο και σε αυτό το σημείο έχει μπει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και δεν σας κρύβω πως εκλογές θα γίνουν κατά την άποψή μου τον Σεπτέμβριο».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/377777/kostis-hatzidakis-o-k-moskovisi-ekane-proeklogiki-kabania-stin-athina-/