19 Ιουλίου 2018

Από τη Σιβηρία με αγάπη: Η Μαρία Μπούτινα «πρωταγωνίστρια» σε μια ιστορία σεξ και κατασκοπείας

Υπόθεση «Άννα Τσάπμαν Νο2»: Η 29χρονη κοκκινομάλλα από τη Σιβηρία φέρεται να κατασκόπευε την ελίτ των Αμερικανών συντηρητικών πολιτικών, χρησιμοποιώντας το καλύτερο όπλο που διέθετε: το σεξ

Λατρεύει τις πέρλες, είναι υπέρμαχος της οπλοκατοχής και πίνει νερό στο όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η 29χρονη κοκκινομάλλα Μαρία Μπούτινα από τη Σιβηρία φέρεται να κατασκόπευε την ελίτ των Αμερικανών συντηρητικών πολιτικών με το καλύτερο όπλο που διέθετε: το σεξ. Οι αμερικανικές αρχές έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή της μετά την κατηγορία των αμερικανικών ομοσπονδιακών εισαγγελέων ότι διατηρούσε σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο Ελσίνκι με την κατηγορία της συνωμοσίας οι αμερικανικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στη Μαρία. Η ίδια πάντως είχε φτιάξει νωρίτερα τις βαλίτσες της, για να επιστρέψει στην πατρίδα της,..

Η υπόθεσή της θυμίζει μια άλλη κοκκινομάλλα: την Ρωσίδα πρώην κατάσκοπο, Άννα Τσάπμαν, που χρησιμοποιούσε το... κολασμένο της κορμί για να προσεγγίζει Αμερικανούς πράκτορες. Η Τσάπμαν, που σήμερα είναι τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας στη Ρωσία, είχε βρεθεί στη δίνη ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων κατασκοπείας, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναλάβει να αποπλανά πράκτορες στη Ουάσινγκτον για να αποσπά πολύτιμες πληροφορίες για το ρωσικό καθεστώς.

Χρησιμοποιούσε το κορμί της για να αποσπά πληροφορίες από Συντηρητικούς πολιτικούς 

Η Μαρία Μπούτινα με τα μακριά κόκκινα μαλλιά ήταν ο σύνδεσμος Ρωσίας - ΗΠΑ και συνεργαζόταν στενά με υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο. Οι τελευταίες κινήσεις που έκανε δείχνουν ότι είχε προγραμματίσει να αποδράσει από την Ουάσινγκτον. Είχε κάνει αίτηση για βίζα που θα της επέτρεπε να ταξιδεύει προς και από τις ΗΠΑ, είχε πραγματοποιήσει μεταφορά χρημάτων ύψους 3.500 δολαρίων σε λογαριασμό στη Ρωσία, κι είχε αφήσει μία επιστολή που ενημέρωνε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της ότι το συμβόλαιό της έληγε τέλος Ιουλίου.

Η Μαρία με το πλατύ χαμόγελο εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της στο Facebook με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Αλεξάντρ Τόρσιν. Πηγή προσκείμενη στον Τόρσιν δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Μπούτινα εργαζόταν ως βοηθός του. Άλλα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Μπούτινα είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον Τόρσιν.

Ο ίδιος ο Τόρσιν αρνήθηκε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, όπως και η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Ο δικηγόρος της, Ρόμπερτ Ντρίσκολ, δήλωσε ότι η Μπούτινα δεν είναι Ρωσίδα πράκτορας και πως είχε συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, όπως κι ότι είχε παρουσιασθεί οικειοθελώς σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκεσε οκτώ ώρες στην Επίλεκτη Επιτροπή Αντικατασκοπείας της αμερικανικής Γερουσίας.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2016, η Μπούτινα παρουσίασε μια εργασία στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε (από το οποίο αποφοίτησε το 2018), υπό τον τίλο :«Ποια θα είναι πιθανόν η εξωτερική πολιτική του προέδρου Τραμπ όσον αφορά στην Ρωσία;».

Σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε στο You Tube από το Φεστιβάλ Ελευθερίας (FreedomeFest )που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας τον Ιούλιο του 2015, η Μπούτινα φαίνεται να ρωτάει τον Ντόναλντ Τραμπ -τότε ήταν ακόμη υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016- αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.

«Η κυρία Μπούτινα προτίθεται να υπερασπισθεί σθεναρά τα δικαιώματά της, ώστε να μη σπιλωθεί το όνομα της» δήλωσε ο Ντρίσκολ.

Την έρευνα για τις προσπάθειες της Μπούτινα να επηρεάσει Αμερικανούς πολιτικούς την έχουν αναλάβει οι αρμόδιες δικαστικές αρχές και αρχές ασφαλείας της Κολούμπια και όχι ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ. Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής Αντικατασκοπείας που ερευνά τις όποιες σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων με την Ρωσία, είχαν κατά το παρελθόν υποδείξει την Μπούτινα ως πρόσωπο που παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον, απαιτώντας από τους Ρεπουμπλικάνους να την προσάγουν για ανάκριση. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τους, υποστηρίζοντας εσωκομματικά ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει επίσης ένα e-mail της Μπούτινα στο οποίο αναφέρει ότι πρέπει να αναπτυχθούν σχέσεις με την μεγαλύτερη οργάνωση προάσπισης του δικαιώματος οπλοκατοχής καθώς είναι ο «μεγαλύτερος χορηγός των εκλογών για το αμερικανικό Κογκρέσο» και χορηγός της Διάσκεψης Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (Conservative Poltical Action Conference) για να προωθηθούν οι αμερικανό-ρωσικές σχέσεις

H Μαρία Μπουτίνα γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1988 στην περιοχή Barnaul (Σιβηρία). H μητέρα της ήταν μηχανικός και ο πατέρας της επιχειρηματίας που δημιούργησε μια επιχείρηση επίπλων. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο κρατικό πανεπιστήμιο του Altai.Το 2011, μετακόμισε στη Μόσχα και πώλησε έξι από τα επτά καταστήματα επίπλων της για να ξεκινήσει διαφημιστικό γραφείο.