17 Ιουλίου 2018

Γλέντι Βαξεβάνη ανήγγειλε ο Άδωνις: Ομόφωνα ΚΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑίους στο αρχείο η καταγγελία για «offshore»

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής στην σημερινή της συνεδρίαση δικαίωσε τον Αδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά το θέμα κυπριακής εταιρείας που φαίνεται να μην έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του προηγούμενα χρόνια και για την οποία είχε προκληθεί θόρυβος μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας documento.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισε ομόφωνα τη μη συνέχιση της έρευνας της σχετικής καταγγελίας, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα μεμπτό στοιχείο εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Η απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες βάζει στο αρχείο την υπόθεση αφού δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και αφού μετά τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι όσα χρόνια ο κ. Γεωργιάδης ήταν βουλευτής δεν υπήρξε καμιά οικονομική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και ήταν αδρανής . Η Επιτροπή φέρεται να δικαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη για κατοχή εκ μέρους του ΕΠΕ στην Κύπρο, για την οποία όμως ο ίδιος είχε δώσει εντολή διακοπής της πολύ πριν εκλεγεί βουλευτής, αλλά ενώ ο συνεργάτης του προχώρησε σε όλες τις άλλες ενέργειες αμέλησε να το δηλώσει στην εφορία.

Οι πληροφορίες, θέλουν, όλα τα μέλη της Επιτροπής να παραδέχονται ότι δεν υφίσταται ζήτημα «offshore» καθώς η Κύπρος αποτελεί κράτος μέλος της Ε.Ε., ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα στοιχεία που ελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, αναφέρουν ότι η εταιρία του κ. Γεωργιάδη λειτούργησε μόλις για 2 μήνες από τη στιγμή της ίδρυσής της και κατόπιν κατέστη απολύτως ανενεργή – προφανώς πριν εκλεγεί βουλευτής αφού δεν διαπιστώθηκε τίποτα μεμπτό – ενώ έγινε αυτόματη διαγραφή της από το σύστημα λόγω της μηδενικής δραστηριότητας επί μία 10ετία.

Όταν το θέμα έχει προκύψει μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας  documento τότε ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι ο ίδιος ζήτησε από την επιτροπή πόθεν έσχες να ελέγξει το συγκεκριμένο θέμα.

«Κατόπιν δικού μου αιτήματος και αφού κατέθεσα όλα τα έγγραφα συζήτησε σήμερα η επιτροπή ελέγχου της Βουλής την υπόθεση της δήθεν off shore. Από ό,τι πληροφορούμαι ως προς το ζήτημα του αν είναι off shore δεν υπήρξε αμφιβολία από κανέναν για το ότι δεν είναι. Ζητήθηκε μόνο έλεγχος στην εφορία της Κύπρου για το αν όντως ήταν ενεργή ή αδρανής η εταιρεία.

Αν και έχω ήδη καταθέσει τα χαρτιά [Δείτε τα εδώ] που αποδεικνύουν ότι είναι αδρανής είναι λογικό η επιτροπή να θέλει να τα παραλάβει και δια της επισήμου οδού. Όταν συμβεί και αυτό που είναι θέμα ημερών η υπόθεση αυτή θα κλείσει πανηγυρικά».

Την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος που προκάλεσε την έρευνα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, ζητά μετά την απόφαση για αρχειοθέτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς το εκ νέου «συκοφαντικό».


Φυσικά η απάντηση του Βαξεβάνη ήταν για άλλη μια φορά ένα ψέμμα αφού η επιτροπή -ακόμα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι που είναι πλειοψηφία- δέχθηκε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΣΟΡ αλλά διαφανής ΕΠΕ