05 Σεπτεμβρίου 2018

O Έλον Μασκ επιτίθεται ξανά στον Βρετανό διασώστη στην Ταϊλάνδη: Είναι βιαστής παιδιών, παντρεύτηκε μια 12χρονη!

Για μία ακόμη φορά δεν προσφέρει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του

Μπορεί να ζήτησε συγγνώμη τον περασμένο Ιούλιο επειδή χαρακτήρισε «παιδόφιλο» τον Βρετανό δύτη που βοήθησε στη διάσωση των 12 αγοριών από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όμως ο Έλον Μασκ συνεχίζει να πιστεύει ότι κάτι πάει πολύ στραβά με τον Βερν Άνσγουορθ. Σπεύδει μάλιστα να κατηγορήσει μερίδα του Τύπου ότι «καλύπτουν έναν βιαστή παιδιών».

Σε μία ακόμη επίθεση κατά του Βρετανού διασώστη χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ο ιδρυτής της Tesla καταφέρθηκε ξανά εναντίον του Άνσγουορθ σε ένα οργισμένο email που έγραψε σε δημοσιογράφο του Buzzfeed, βρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις επειδή «τον καλύπτει».

Στα email που δημοσιεύσε ο ιστότοπος, ο Μασκ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προτείνω να τηλεφωνήσεις στις πηγές σου στην Ταϊλάνδη, να μάθεις τι πραγματικά συμβαίνει και να σταματήσεις να υποστηρίζεις βιαστές παιδιών, γαμ@@νε μαλ@κα. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο, εργένη λευκό από την Αγγλία που ταξίδευε και ζούσε κατά διαστήματα στην Ταϊλάνδη τα τελευταία 30-40 χρόνια, κυρίως στην παραλία Πατάγια. Μετά μετακόμισε στο Τσιανγκ Ράι για να παντρευτεί ένα κορίτσι που τότε ήταν 12 χρονών».

Αναφερόμενος στις απειλές του Βρετανού δύτη να κινηθεί νομικά εναντίον του, ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι «ελπίζει να τον μηνύσει».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ είχε διερωτηθεί σε ανάρτησή του γιατί η περίφημη μήνυση του Άνσγουορθ δεν κατατέθηκε ποτέ, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι αυτή η... παράλειψη μπορεί να κρύβει ενοχή.

Όταν ο Μασκ ζητούσε συγγνώμη...

Η «βουτιά» των μετοχών της Tesla στα μέσα του καλοκαιριού και το επίμονο αίτημα των επενδυτών της να απολογηθεί ο Έλον Μασκ για τα απρεπή σχόλια που έκανε εις βάρος ενός διασώστη στην Ταϊλάνδη, είχαν συνετίσει προσωρινά τον μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Με αναρτήσεις του στο Facebook, o δισεκατομμυριούχος ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο συγγνώμη που είχε αποκαλέσει «παιδόφιλο» τον Βρετανό δύτη, ο οποίος βοήθησε στον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ο Μασκ έσπευσε πάντως και να δικαιολογήσει και τη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι προκλήθηκε από τα λεγόμενα του ίδιου του Βερν Άνσγουορθ.

Ο Βρετανός δύτης που ζει και εργάζεται στην Ταϊλάνδη είχε προσβάλλει τον ιδρυτή της Tesla, λέγοντας ότι η ιδέα του για ένα μίνι υποβρύχιο που θα έσωζε τα παιδιά «δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψει», επισημαίνοντας ότι ο μεγιστάνας δεν είχε εμφανιστεί καν στη σπηλιά και προτείνοντας μάλιστα στον Μασκ να βάλει το σκάφος του... εκεί που δεν το βλέπει ο ήλιος.

«Τα λόγια μου ειπώθηκαν με οργή, αφού ο κ. Άνσγουορθ είχε κάνει ορισμένα αναληθή σχόλια και είχε προτείνει να προβώ σε μια σεξουαλική πράξη με ένα μίνι υποβρύχιο, το οποίο φτιάχτηκε ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας διάσωσης. Όπως και να 'χει, οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις δικές μου. Γι' αυτόν τον λόγο ζητώ συγγνώμη από τον κ. Άνσγουορθ και από τις εταιρείες που εκπροσωπώ ως ηγέτης. Το φταίξιμο είναι δικό μου και μόνο δικό μου», έγραφε τότε στο Twitter o CEO της Tesla.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ