16 Νοεμβρίου 2018

Ποιος Μητροπολίτης αποκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο «ψεύτη»; - Οι «καυτοί» διάλογοι στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας - ΒΙΝΤΕΟ

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Ιεραρχίας με αντάρτικα διαφωνίες και έντονες λογομαχίες. Οι Ιεράρχες διχάστηκαν αλλά η πλειοψηφία έθεσε ξεκάθαρα την κόκκινη γραμμή στην αλλαγή του καθεστώτος στη μισθοδοσία των κληρικών.

Οι παρεμβάσεις για την αμετακίνητη θέση των Μητροπολιτών στη θέση της μισθοδοσίας ήταν εκείνες που προκάλεσαν εντάσεις και αποχωρήσεις. Ακολούθησαν "καυτοί" διάλογοι με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο να λέει απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: "Εάν περάσει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στη χώρα". Ο Αρχιεπίσκοπος τού απάντησε: "Λυπάμαι πολύ, είχα άλλα όνειρα για εσάς".

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζήτησε τον λόγο να τοποθετηθεί επί του θέματος της μισθοδοσίας όταν ο Αρχιεπίσκοπος του είπε "όχι τώρα" και ακολούθησε καβγάς: "Είστε ψεύτης". Ο Μεσσηνίας αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία, ακολούθησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης επικαλούμενος εσπευσμένη επιστροφή στο νησί του".

"Αυτό το ράσο έχει κολλήσει πάνω στο δέρμα μου. Αυτοί θα μου πουν ότι δεν αγαπώ τον κλήρο;" απάντησε στους επικριτές του ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: