20 Μαρτίου 2018

Μπες - βάλε υπογραφή και mail και φυσικά ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH FACEBOOK!

Αφορμή για την ανάρτηση είναι μία πρωτοβουλία, που σχετίζεται με την ανακήρυξη από την UNESCO του Ολύμπου ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Ο Όλυμπος είναι και παγκοσμίως γνωστός τόσο για τα

ΒΙΝΤΕΟ-Είναι διμερές το θέμα αλλά και δεν είναι


Άχρηστοι! Ένα μήνα μας έλεγαν ότι το θέμα των δύο στρατιωτικών δεν είναι διμερές και σήμερα λένε το ανάποδο.



https://twitter.com/omadaalithias

Το τραγούδι του ομογενούς Νίκου Δρυμούση για τους δύο στρατιωτικούς: Γρήγορα θα΄ρθει η λευτεριά - ΒΙΝΤΕΟ

Τραγούδι για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, έγραψε ο ομογενής μουσικοσυνθέτης, Νίκος Δρυμούσης.

Ο Νίκος Δρυμούσης ζει και εργάζεται στην Αυστραλία, όμως παρακολουθεί τα δρώμενα στην Ελλάδα. Έτσι ευαισθητοποιήθηκε από την όλη κατάσταση με την κράτηση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και έγραψε ένα τραγούδι για το θέμα αυτό. Ο τίτλος του τραγουδιού: «Γρήγορα θα 'ρθει η λευτεριά».

Ακούστε το τραγούδι:

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ! Συνεχίζουν μόνοι τους την προανακριτική Νοvartis: Καλούν τον Σαμαρά την ερχόμενη Τρίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί την προσεχή Τρίτη στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για "παροχή εξηγήσεων" και για την έκφραση γνώμης αναφορικά με την αρμοδιότητα της επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας.

Την ερχόμενη εβδομάδα-Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή- με συνεδριάσεις πρωί και απόγευμα, προγραμματίστηκε να γίνει η εξέταση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα καλούνται όχι μόνο για εξέταση για την υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής. Η επιτροπή θα αποστείλει πρόσκληση στη συνέχεια στους κ.κ. Μάριο Σαλμά, 'Αδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Κουτρουμάνη. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή έχει ήδη κληθεί και προσέλθει ο Ε. Βενιζέλος μετά από τις ενστάσεις του που είχε αποστείλει γραπτώς.

Σπίρτζης και Λυμπερόπουλος «πήραν στο λαιμό τους», τους ταξιτζήδες για τα POS!

Οι τοποθετήσεις τους στη Βουλή ξαναζέσταναν τις ορέξεις των Θεσμών για τοποθέτηση Pos σε όλα τα ταξί, υποχρεωτικά και άμεσα

Παλιές πληγές έξυσε η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Και αυτό γιατί,  αποσπάσματά της που έπεσαν στην αντίληψη των εκπροσώπων των Θεσμών στην Ελλάδα, έφεραν  και πάλι στην επιφάνεια ένα θέμα που μέχρι σήμερα είχε περάσει κάτω από …τα ραντάρ τους!

Το ελληνικό ταξί είναι το μοναδικό στην Ευρώπη το οποίο δεν είναι υποχρεωμένο να φέρει Pos!
Παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια, το θέμα της εγκατάστασης Pos στα ταξί «διέφευγε» συνεχώς της προσοχή τους. Σε αυτό, συνέβαλε αποφασιστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατηρούσε πάντα προνομιακές σχέσεις με το συνδικαλιστικό κατεστημένο των ταξί, προσπαθούσε και στο τέλος κατάφερνε, να υψώσει τοίχος προστασίας υπέρ των  αιτημάτων του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου .

Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε όσους οδηγούς ταξί ήθελαν να προσφέρουν στους πελάτες τους όλους τους σύγχρονους τρόπους πληρωμής, να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους Pos.

Το βασικό επιχείρημα του ΣΑΤΑ, το οποίο η κυβέρνηση υπερασπίστηκε φανατικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ήταν ότι πολλοί ταξιτζήδες χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά στον ΕΦΚΑ και αν πληρώνονται τις κούρσες τους μέσω πιστωτικών καρτών, τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και εκεί θα μπλοκαριστούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο!

Δηλαδή, η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε να εξαιρέσει τον κλάδο των ταξί από όλα όσα ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην Ελλάδα έχουν υποχρεωθεί να τοποθετήσουν Pos γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και σχεδόν στο σύνολό τους οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εισπράττουν μέσω πιστωτικών καρτών.

Διπλά ευνοημένοι από αυτή την προνομιακή μεταχείριση είναι στην πραγματικότητα όσοι συνηθίζουν να παίρνουν κούρσες χωρίς να θέτουν το ταξίμετρο σε λειτουργία και πληρώνονται κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη, λαμβάνοντας «μαύρο» κόμιστρο!

Η πληρωμή με Pos –ειδικά για τις διαδρομές με προκαθορισμένο κόμιστρο, όπως αυτές από και προς το αεροδρόμιο- θα έβαζε τέλος σε αυτού του είδους τις «πειρατικές» πρακτικές.

Φυσικά όλα αυτά είναι σε γνώση του υπουργού Μεταφορών Χ.Σπίρτζη και του προέδρου του Σ.Α.Τ.Α, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής,  σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης ενάντια στο «διεθνή διαπλεκόμενο φιλελεύθερο καπιταλισμό» (σ.σ :φράση του Θ.Λυμπερόπουλου) όταν ο Ν.Δρανδάκης της Beat, τους εξήγησε ότι οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, είναι απολύτως διαφανείς, εκκαθαρίζονται στην Ολλανδία και τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υπουργός Mεταφορών άφησε και αιχμές κατά του Γ.Στουρνάρα, επειδή η ΤτΕ επιτρέπει να φεύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό σε περίοδο capital control, αποδεικνύοντας ότι η σχέση του με τις απλές συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών συναγωνίζονται το επίπεδο των γνώσεών του στην Πυρηνική Φυσική !

Η συζήτηση της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται ότι έκανε διπλή ζημιά σε Σπίρτζη και Λυμπερόπουλο : Σε πρώτο χρόνο, η άγνοιά τους σε σχέση με τα θέματα ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη λειτουργία των πλατφορμών διαμεσολάβησης, έκαναν viral τα βίντεο με τις τοποθετήσεις τους που κυκλοφόρησαν στο YouTube.

Δεύτερον, ξαναζέσταναν τις ορέξεις των Θεσμών για τοποθέτηση Pos σε όλα τα ταξί, υποχρεωτικά και άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν διευκρινίσεις για το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών, αξιώνοντας επείγουσα ενημέρωση για την πρόοδο επί του θέματος.
Έτσι, είναι πολύ πιθανό  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο του κλάδου να υποχρεωθεί στην τοποθέτηση μηχανημάτων Pos σε όλα τα οχήματα του στόλου των ταξί.

Φυσικά, αυτοί που θα πληρώσουν στο τέλος το μάρμαρο είναι οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι λόγω του ανένδοτου του κ. Λυμπερόπουλου εναντίων της Beat, θα δουν σύντομα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ.

Ισόβια για τον συνταξιούχο χρυσαυγίτη αστυνομικό που σκότωσε τον γυμναστή στην Πανόρμου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Μπέλλο, για την δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Πρόδρομου Μαρκόπουλου στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό παρά την πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το έγκλημα είχε γίνει μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες και καταδίωξη του θύματος από τον δράστη, ο οποίος είχε πυροβολήσει τον γυμναστή στο στήθος. Οι δύο άνδρες έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, και φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μία από τις αιτίες των εντάσεων μεταξύ των δύο, ήταν οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον χτύπησε ο γυμναστής με ένα σιδερένιο σωλήνα και ότι αυτός πυροβόλησε στον αέρα υπό καθεστώς φόβου για την ζωή του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο επιπλέον ποινή 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία

ΝΔ στο Μαξίμου: Από την προανακριτική για τη Novartis αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης», αναφέρουν ως απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πηγές της ΝΔ για την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την προανακριτική για τηνυπόθεση της Novartis.

«Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι' αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;», συμπλήρωναν πηγές της ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ! Επίθεση του υπ.Παιδείας στο ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Συντάσσεται με απόψεις σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων

«Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών σε δημοτικό και γυμνάσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων.

Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση".

Νετανιάχου: Οι Αφρικανοί μετανάστες χειρότερη απειλή από τους τζιχαντιστές

Ο ηλεκτρικός φράκτης που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο έσωσε το Ισραήλ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι ο ηλεκτρικός φράχτης που έχει τοποθετηθεί στη μεθόριο Ισραήλ-Αιγύπτου έσωσε το Ισραήλ από επιθέσεις τζιχαντιστών αλλά κι από αυτό που αποκάλεσε «χειρότερη» απειλή, τη μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική.

«Χωρίς αυτόν τον φράκτη, θα ήμασταν αντιμέτωποι με σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και, το χειρότερο, με μια μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική» δήλωσε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου αναφορικά με την ανάπτυξη του νότιου Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες διαμένουν στη χώρα, με καταγωγή κυρίως το Σουδάν και την Ερυθραία.
Αφίχθησαν μαζικά μετά το 2007, εισερχόμενοι από το Σινά της Αιγύπτου, όπου εκείνη την εποχή τα σύνορα ήταν διάτρητα.

Ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

«Μιλάμε για ένα εβραϊκό και δημοκρατικό Κράτος, όμως πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει εβραϊκό με 50.000-100.000 μετανάστες τον χρόνο;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.

«Ένα εκατομμύριο, ενάμισι εκατομμύριο και τότε "ας το κλείσουμε το μαγαζί"», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εκφράζοντας ικανοποίηση «ότι αντί να "κλείσουμε το μαγαζί", τοποθετήσαμε έναν φράκτη».

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε το 2010 την ανέγερση ενός ηλεκτρικού φράκτη στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ για να εμποδίσει τη διέλευση παράτυπων μεταναστών, το εμπόριο ναρκωτικών και τις «διεισδύσεις τρομοκρατών».

Ο φράκτης, που ολοκληρώθηκε το 2014, εκτείνεται σε 242 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων Ισράηλ-Αιγύπτου, από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έως την πόλη Εϊλάτ.

Δίπλα στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο η τελευταία κατοικία του Στίβεν Χόκινγκ

Κοντά στους τάφους δύο εκ των μεγαλύτερων επιστημόνων της ιστορίας θα είναι η τελευταία κατοικία του Στίβεν Χόκινγκ.

Η τέφρα του θεωρητικού φυσικού θα ενταφιαστεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου. Ο Χόκινγκ πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, στα 76 χρόνια του, έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς έπασχε από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», δήλωσε ο ιερέας Τζον Χολ, επικεφαλής του Αβαείου του Γουέστμινστερ.

Ο Ισαάκ Νεύτωνας, που έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών και διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας, ενταφιάστηκε στο Αβαείο το 1727. Ο Κάρολος Δαρβίνος, η θεωρία της εξέλιξης του οποίου ήταν μια από τις πλέον πρωτοποριακές όλων των εποχών, τάφηκε επίσης εκεί, το 1882.

Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937 και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα λένε «όχι» σε λύση με τον όρο «Μακεδονία»

Θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία» εμφανίστηκε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που έλαβε χώρα από την ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Alpha, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί, με το 30,5% να δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.

Ωστόσο, όταν τίθεται το ερώτημα για το κατά πόσο αυτή διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% εμφανίζεται απαισιόδοξο, ενώ το 35,9% εκφράζει αισιοδοξία και το 10,7% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.



Στο ερώτημα για τη λύση στο θέμα του ονοματολογικού, η πλειοψηφία τάσσεται ενάντια σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, με το 56,5% να αρνείται μια τέτοια λύση, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης και με το 10% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.



Μάλιστα, σε ερώτημα για την περίπτωση που το γειτονικό κράτος επιλέξει το αμετάφραστο Gorna Macedonia, το 56,5% τάσσεται κατά, το 40% υπέρ και μόλις το 3,5% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.



Οι Ελληνες εμφανίζονται επίσης υπέρ της διοργάνωσης συλλαλητηρίων για το ζήτημα, με το 52,5% να συμφωνεί με τέτοιες εκδηλώσεις, το 27,7 να τάσσεται κατά, το 19,2% να μην παίρνει ούτε θετική, ούτε αρνητική θέση και με το 0,5% να μην απαντά ή να μην γνωρίζεις.



Για την στάση της κυβέρνησης και για τον ρόλο του Νίκου Κοτζιά

Αρνητικοί εμφανίζονται οι Ελληνες και ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, με το 64,1% να μην συμφωνεί με αυτούς, το 31,6% να τους θεωρεί θετικούς και το 4,3% να μην απαντά ή να μην γνωρίζει.



Ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ερώτημα για τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κατά τη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ, με το 63% να έχει αρνητική στάση, το 31,5% θετική και το 5,5% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Αυτή είναι η νέα ισχυρή ομάδα της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη (ονόματα,βιογραφικά)

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού μέσα από τη συνδυαστική αξιοποίηση της εμπειρίας παλιών στελεχών αλλά και της διάθεσης προσφοράς νέων, με καινοτόμες ιδέες.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ορίστηκαν τα νέα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) στη Θεσσαλονίκη:

· Θεόδωρος Καλλίτσης, Διευθυντής της Δ.Ε.,

· Αναστασία Ασπρούτσου, Αν. Διευθύντρια της Δ.Ε.,

· Αστέριος Τσουκαλάς, Αν. Διευθυντής της Δ.Ε.,

· Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού της Δ.Ε.,

· Θανάσης Βρίτκας, Αν. Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Δ.Ε.,

· Σωκράτης Δημητριάδης, Υπεύθυνος Οργάνωσης της Δ.Ε.,

· Κυριάκος Χαμουζάς, Αν. Υπεύθυνος Οργάνωσης της Δ.Ε.,

· Χρήστος Κοσκινάς, Μέλος της Δ.Ε.,

· Θεόδωρος Καραγιάννης, Μέλος της Δ.Ε.,

· Βάλια Καραμπατάκη, Μέλος της Δ.Ε.,

· Διονύσης Μαγουλάς, Μέλος της Δ.Ε.,

· Πάρης Μπίλιας, Μέλος της Δ.Ε., και

· Γιώργος Ταρασίδης, Διοικητικός Γραμματέας της Δ.Ε..

Ο Θεόδωρος Καλλίτσης είναι κτηνίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στην επιστήμη τροφίμων-μικροβιολογία τροφίμων. Είναι διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων στον όμιλο Vivartia (Goody’s – Everest). Έχει διατελέσει υπεύθυνος σχολής ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και σήμερα είναι Πρόεδρος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορδελιού – Ευόσμου Νέας Δημοκρατίας.

Η Αναστασία Ασπρούτσου είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη Γραμματέας και Υπεύθυνη Τύπου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και άσκησε τα καθήκοντα αυτά την περίοδο 2000 – 2001.

Ο Αστέριος Τσουκαλάς είναι οικονομολόγος και επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «ANATOLIA». Συμμετέχει στην εταιρεία πολιτικού λόγου και προβληματισμού «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Η Μελίνα Δερμεντζοπούλου είναι δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας. Το 2010 κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα.

Ο Θανάσης Βρίτκας είναι πολιτικός επιστήμων και δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη.

Ο Σωκράτης Δημητριάδης είναι αρχιτέκτονας, εκλεγμένο μέλος και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης από το 2007 και απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου «ANATOLIA». Είναι εκλεγμένος στην κεντρική αντιπροσωπία του Τ.Ε.Ε. από το 2014 με την Δ.Κ.Μ.. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη.

Ο Κυριάκος Χαμουζάς είναι οικονομολόγος και τραπεζικό στέλεχος. Είναι εκπρόσωπος από το 2007 του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη ζώνη καινοτομίας και ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Κοσκινάς είναι τοπογράφος μηχανικός. Μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης την περίοδο 1974 – 1976. Έχει διατελέσει Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Υπουργός Γεωργίας της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Θεόδωρος Καραγιάννης είναι δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και την Ποινική Δικονομία. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Η Βάλια Καραμπατάκη δικηγορεί από το 1993 και είναι δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες του Α.Π.Θ.. Έχει διατελέσει μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Ο Διονύσης Μαγουλάς είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είναι πολιτικός αναλυτής, καθώς και τελειόφοιτος και της Νομικής σχολής του Α.Π.Θ..

Ο Πάρις Μπίλλιας είναι πολιτικός μηχανικός και Πρόεδρος του τμήματος κεντρικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. από το 2014 έως και σήμερα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 1999 – 2005. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς από το 2014. Επίσης, είναι Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής κατασκευαστικής εταιρείας ιδιωτικών έργων.

Ο Γιώργος Ταρασίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και μεταπτυχιακός φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διαχείριση Αποβλήτων.

Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, εκπρόσωπος των σπουδαστών και εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Οι τζιχαντιστές απειλούν τον Μέσι ενόψει Μουντιάλ - Ανατριχιαστική η αφίσα

Μένουν 85 ημέρες για την εκκίνηση του Μουντιάλ 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πριν από πέντε μήνες ο ISIS... σόκαρε με πόστερ, το οποίο απεικόνιζε τον Λιονέλ Μέσι να βγάζει δάκρυα από αίμα, και πάνω του αναγραφόταν: "Πολεμάτε ένα κράτος το οποίο δεν έχει την αποτυχία στο λεξικό του".

Οι τζιχαντιστές επέστρεψαν με νέα αφίσα. Και πάλι με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό "αστέρα" της Μπαρτσελόνα. Με σκοπό και πάλι να σπείρουν τρόμο.

Σε αυτή φαίνεται ο Μέσι να φορά κόκκινο μανδύα και το κεφάλι του να κρατείται από άνδρα του ISIS με φόντο το "Λουνζνίκι" (το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα).

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον "Pulga" σε παρόμοιες αφίσες του ISIS με στόχο την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας πρωταγωνίστησαν στο τέλος του προηγούμενου έτους (2017) και οι Νεϊμάρ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Δείτε τη φωτογραφία:





ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ! Η αντιεισαγγελέας του Α. Πάγου προτείνει την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


[Τυχαία θα 'ναι η πρόταση της εισαγγελέως... καμία σχέση με το ότι η αθώωση Γεωργίου είναι προαπαιτούμενο για τη δόση... Εξάλλου στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη... ειδικά ο Άρειος Πάγος δεν δέχεται εντολές από Μαξίμου! Ε τι; Απατεώνες είναι;]

Δεκτή ζητεί να γίνει με πρότασή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Σπυροπούλου η αναίρεση που έχει ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Αυτή ασκήθηκε σε βάρος της εφετειακής απόφασης με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα)

Πρωτοδίκως πάντως ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί από το συγκεκριμένο αδίκημα το οποίο συνίσταται στο ότι δεν είχε ενημερώσει το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Τον τελικό λόγο ωστόσο θα τον έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ώρα, στο ανώτατο δικαστήριο εκκρεμεί και η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ - για δεύτερη φορά- από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, σχετικά με την κατηγορία που τον βαρύνει και αφορά στο κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Το αδίκημα συνδέεται με την καταγγελία σε βάρος του για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, ώστε να μπει η χώρας στη συνέχεια στα μνημόνια. Για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat,που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.

Βίντεο: Σπίτια κρέμονται στον γκρεμό

Σπίτια έμειναν να κρέμονται στον γκρεμό, στο Χέμπσι του Νόρφολκ, στη Μ. Βρετανία, έπειτα από την κατάρρευση βράχου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι κάτοικοι των 13 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν, καθώς οι αρχές τους προειδοποίησαν ότι τις επόμενες ημέρες οι κατοικίες τους θα καταρρεύσουν καταλήγοντας στην παραλία που βρίσκεται κάτω από τον γκρεμό.

Ανάμεσά τους ο Μορίς Μπρουμ, ένας 74χρονος, που είδε τμήμα του σπιτιού του να γκρεμίζεται. Ολόκληρο το μπάνιο του σπιτιού «έφυγε», καθώς υποχώρησε η άμμος κάτω από αυτό.



Πηγή: BBC

ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! Εβαλαν τον Καρλ Μαρξ στα φανάρια σε γερμανική πόλη [εικόνες]

Το βλέμμα τους στον Καρλ Μαρξ θα έχουν οι πεζοί, σε μία γερμανική πόλη.

Στο Τριρ ετοιμάζονται ήδη για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γερμανού φιλόσοφου ΤΕΜΠΕΛΗ και μεταξύ άλλων αποφάσισαν να βάλουν τη μορφή του σε φανάρια για πεζούς.

Ο Μαρξ γεννήθηκε στο Τριρ στις 5 Μαΐου 1818 και πέρασε εκεί τα 17 πρώτα χρόνια της ζωής του. Ηδη έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» των πρώτων φαναριών με τη μορφή του, παρουσία του κέρινου ομοιώματός του. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει το ίδιο κοντά στο σπίτι που έζησε ως παιδί, το οποίο πλέον είναι μουσείο.



ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ! Πολάκης: Η συνέντευξη Τύπου του Γεωργιάδη εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα τύπου «Άρχοντας των δαχτυλιδιών»

«Η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Γεωργιάδη για αποκαλύψεις της 'σκευωρίας' στο ΚΕΕΛΠΝΟ εξελίχθηκε σε μυθιστόρημα φαντασίας τύπου 'Άρχοντας των δαχτυλιδιών'» ανέφερε σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της ΝΔ.

«Δεν αξίζει ούτε να διαψεύσουμε τα όσα ακούστηκαν για «το στικάκι που έπεσε κατά τη μεταφορά κούτας και βρέθηκε από υπάλληλο που φοβάται για τη ζωή του». Κατανοούμε το πανικό του καθώς οι έλεγχοι για το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνονται και οι αποκαλύψεις για τη Novartis και τις εντολές Φρουζή που υλοποιήθηκαν από τον κ. Γεωργιάδη παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας» σημειώνει ο Π. Πολάκης και προσθέτει: «Τα υπόλοιπα αύριο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής».

Συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας «Το Χωνί», μετά από μήνυση του Τάκη Μουσσά

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων (κακούργημα) κατέθεσε ο Τάκης Μουσσάς, κατά του διευθυντή και του εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί», Μάνου Κακλαμάνου και του Κ. Αγόρη με την οποία ζητούσε τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο Μάνος Κακλαμάνος ενώ αναζητείται ο Κ.Αγόρης.

Μήνυση με το ίδιο περιεχόμενο για αντίστοιχα αδικήματα, κατέθεσε ο Τάκης Μουσάς και κατά του Μπάμπη Παπαδάκη του Έθνους, την Μαρία Ψαρά και τον εκδότη του «Εθνους» εκείνης της περιόδου Φώτη Μπόμπολα.

Και οι τρεις αναζητούνται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Τα Σκόπια έστειλαν το δικό τους προσχέδιο -Ντιμιτρόφ: Τα δύο κείμενα έχουν διαφορές

Τα Σκόπια έστειλαν στην Αθήνα το δικό τους προσχέδιο συμφωνίας, για το ονοματολογικό, ενώ είχαν ήδη λάβει τις ελληνικές προτάσεις.

Η ανταλλαγή των εγγράφων έγινε πριν από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην ΠΓΔΜ, την Πέμπτη, ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο κείμενα.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε, μετά την παραλαβή των ελληνικών εγγράφων, ότι δεν είναι υπό συζήτηση κάποια συγκεκριμένη ονομασία, αλλά τα Σκόπια έστειλαν στην Αθήνα τη δική τους εκδοχή. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει λόγους να είναι αισιόδοξος. «Το προσχέδιο συμφωνίας έφτασε και το δικό μας εστάλη στην Αθήνα. Αυτά αναμένεται να είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η επόμενη φάση της οποίας θα γίνει στη Βιέννη», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. Ο Ζάεφ δήλωσε ακόμη ότι θα έχει και ο ίδιος συνάντηση με τον κ. Κοτζιά, πέρα από το τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς θα βρεθεί στα Σκόπια την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στις 30 Μαρτίου ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Σκοπιανός ομόλογός του θα συναντηθούν στη Βιέννη, παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Πάντως, ο Ντιμιτρόφ- παρότι δεν μπήκε σε λεπτομέρειες- δήλωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο προσχέδια. Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την ελληνική πρόταση, σημειώνοντας ότι αναλύεται αυτή την περίοδο.

«Οποτε επικοινωνούμε μέσω των ΜΜΕ, η δουλειά γίνεται περίπλοκη. Είναι ειλικρινές να πούμε ότι υπάρχουν διαφορές και ελπίζουμε ότι αν σκεφτούμε μαζί με έναν στόχο, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις διαφορές», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

ΒΙΝΤΕΟ-Ώχου μωρέ τώρα! Γιατί κουράζετε τον Μπαλάφα με αυτά τα ηλεκτρονικά


Δημοσιογράφος: Η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» είναι κάτω από το βράδυ.
Μπαλάφας: 'ντάξ', 'ντάξ', θα ανέβει πάλι. Αυτά τα ηλεκτρονικά πέφτουν εύκολα.



https://twitter.com/omadaalithias

Κόντρα κυβέρνησης – Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Ουρλιάζουν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για fake news... αυτοί που έχουν φλομώσει στο ψέμμα τα γίδια

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν με αφορμή τα εγκαίνια χτες από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του έργου της ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚομισιόνΜαργαρίτης Σχοινάς, με ανάρτησή του στο Twitterάφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι απέκρυψε την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του έργου.

«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας», αναφέρει ο κ. Σχοινάς.



Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «ο κ. Σχοινάς ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter».



Τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν άφησε ασχολιάστη ο κ. Σχοινάς, ο οποίος απάντησε άμεσα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «η αναφορά στην κάλυψη - και όχι στην ομιλία του πρωθυπουργού - των εγκαινίων ήταν σαφής». «Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των σηράγγων στα Τέμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου, Κορίνα Κρέτσου και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς.

Μέλι γάλα Τσίπρας Καμμένος -Τι είπαν σε συνάντηση μιας ώρας-ΒΙΝΤΕΟ

Μία ώρα συζήτησαν εφ' όλης της ύλης ο πρωθυπουργός με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο στο Μαξίμου.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε ότι η συμμαχία των δύο κομμάτων και η συγκυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το τέλος με σεβασμό στις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί.

Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».



Νωρίτερα οι ψεκασμένοι μοίραζαν το παρακάτω non paper

Οι δύο στόχοι μας ολοκληρώνονται

Ο πρώτος στόχος που είχαμε θέσει ήταν η έξοδος από μνημόνια και η άρση της παραχώρησης κυριαρχίας σε δανειστές.

Αυτοί οι δύο στόχοι που βάλαμε από την αρχή της συνεργασίας μας είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Και η έξοδος από μνημόνια και η βελτίωση των οικονομικών της χώρας. Οι στόχοι αυτοί, πολύ σύντομα θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στο τέλος της επιτροπείας.

Με αυτή την κυβέρνηση μιας έντιμης πολιτικής συνεργασίας σπάσαμε το κατεστημένο της μεταπολίτευσης. Οι υποθέσεις δεν μπαίνουν πλέον στο αρχείο. Οταν η δικαιοσύνη προσκρούει σε μεγάλους και επώνυμους δεν σταματά, έχει την στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου όποιοι ευθύνονται να πληρώσουν.

Γι’ αυτούς τους κύριους στόχους, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει ένμτιμα και ξεκάθαρα.

Για το Σκοπιανό

Το συζητήσαμε. Είναι γνωστές οι θέσεις των ΑΝΕΛ. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση .'

Για την συνάντηση με Τσίπρα

Οι παρεξηγήσεις οι περισσότερες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είδα μια εφημερίδα που προφανώς την διαβάζει ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης να μιλά για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο σπίτι μου την περασμένη Παρασκευή. Εχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Τσίπρα στο σπίτι μου, αλλά όχι αυτή την Παρασκευή. Σενάρια κάνουν διάφοροι, αλλά θα τους στεναχωρήσω.

Για τους δύο αξιωματικούς

Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση. Οσο και αν προσπαθούν κάποιοι να βρουν διαφορές με τον πρωθυπουργό είμαστε απόλυτα υπονενοημένοι. Σε δύο δημοκρατικά κόμματα, οι διαφορετικές απόψεις είναι δείγμα δημοκρατίας.

Για την τουρκική προκλητικότητα

Η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί τους πάντες.

Αναφέρομαι στους δύο ομήρους, όπως του πάστορα Μπράξτον με ποινή ισοβίων από τις 12 Μαρτίου και μάλιστα με ανταλλαγή του με τον Γκιουλέν. Τέτοιου είδους ανταλλαγές οδηγούν στην ερμηνεία της ομηρείας. Οι Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Εάν έχουν κάποια παράβαση για την είσοδο στην περιοχή της Τουρκίας θα έπρεπε να έχουν ήδη δικαστεί και να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης και εκβιασμού της χώρας. Η Ελλάδα και το ΥΠΕΞ

Για ανταλλαγή: Δεν έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας. Αυτά όλα θα το χειριστούν τα αρμόδια υπουργεία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Για το αν είναι διμερές θέμα:

Εγινε διμερές με την σύλληψη των δύο αξιωματικών, όπως βλέπετε παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Τι είπε ο Καμμένος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

«Αν μας αμφισβητεί κάποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα του απαντάμε», φέρεται να παρότρυνε τους βουλευτές του ο Πάνος Καμμένοςστην συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.Ωστόσο, ο κ. Καμμένος -όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες- τράβηξε αφτιά και σε όσους δικούς του, το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις τους, ενίσχυσαν τα σενάρια περί ρήξης, με φόντο όσα συνέβησαν και στο ποδόσφαιρο, αλλά και την σοβαρή υπόθεση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Τράβηξε αφτιά» για το ποδόσφαιρο

Το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης, αφιερώθηκε στο ποδόσφαιρο και στον Ιβάν Σαββίδη, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Τούμπα και εκεί υπήρξαν οι περισσότερες τριβές.

Με την επισήμανση, ότι «δεν δυνατόν να ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική» και ότι «δεν μπορούν οι ΑΝΕΛ να σηκώσουν το βάρος να χωριστεί η χώρα σε Βορρά και Νότο!».

Τέλος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Καμμένος στάθηκε στη στήριξη που έχουν δώσει οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε για το Σκοπιανό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν συμφωνία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε ήπιους τόνους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος στη συγκυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που είχε πει και το πρωί από την Ανδραβίδα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Ωστόσο αναφερόμενη στις διαφωνίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αλλά και η υπόθεση Σαββίδη, η εκπρόσωπος του κόμματος είπε:

«Δεν είμαστε εταίρος χωρίς άποψη. Έχουμε άποψη και θέση και την διατυπώνουμε». Μάλιστα τόνισε πως η θέση των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό παραμένει σταθερή.

Βουλευτές των ΑΝΕΛ, δίνοντας το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της ΚΟ έλεγαν πως συζητήθηκαν οι αντιπαραθέσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Οταν υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο κορυφής, μπορεί να τραβηχτούν κάποια αυτιά» σημείωσαν.

Πρόσθεταν μάλιστα αναφερόμενοι στους βουλευτές που ανεβάζουν τους τόνους ότι «σε ένα βαθμό είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες. Το αντιμετωπίζουμε όσο πιο ήπια. Είμαστε 154 και μιλάμε για έναν μπορεί να του γίνει μια παρατήρηση», κατέληξε, «φωτογραφίζοντας» πιθανόν τον Δημήτρη Καμμένο.

Η συνεδρίαση της ΚΟ ξεκίνησε με χαμόγελα και χειραψίες που έφταναν σχεδόν σε υποκλίσεις προς το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου. Από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν χειραψία στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, αλλά και ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.

Οριακή επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 99%

Την οριακή επανεκλογή του απερχόμενου Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με ποσοστό που με δυσκολία άγγιξε το 99% ανακοίνωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πέντε λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο απερχόμενος και επόμενος Ρώσος πρόεδρος απέσπασε το ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 99%, το οποίο είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες εκλογές, όπου ο Πούτιν έλαβε το 120%, το 180% και το 300% των ψήφων.
Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το αν ο Ρώσος πρόεδρος θα παραμείνει στην εξουσία μετά το 2060.

Όπως τονίζουν μάλιστα, το ποσοστό αυτό θα έπρεπε να είναι υψηλότερο, καθώς οι αντίπαλοι του Ρώσου προέδρου παραδοσιακά παθαίνουν μυστηριώδη ατυχήματα λίγο πριν τις εκλογές. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, η δημοτικότητα του Πούτιν πιθανόν να έχει πληγεί καθώς έχει καιρό να εμφανιστεί σε φωτογραφίες να παλεύει με αρκούδα.

Την επανεκλογή πάντως του Ρώσου προέδρου χαιρέτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όπως είναι γνωστό μοιράζεται την αγάπη του Πούτιν για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελευθερία του λόγου, και ο οποίος φέρεται να έχει γυμνόστηθη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου στην κρεβατοκάμαρα του.

http://tovatraxi.com/world/oriakh-epaneklogh-poytin-me-pososto-99-tois-ekato/

Πρετεντέρης: Υγειονομική ζώνη γύρω από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

"Η μεγαλύτερη πολιτική επιτυχία της αντιπολίτευσης είναι η υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο, τι κι αν συμβεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ζήσουν και θα πεθάνουν παρέα. Με τα καβγαδάκια τους και με τα ωραία τους" γράφει ο Γ. ΠΡετεντέρης στα ΝΕΑ:



Επέστρεψε στην προεδρία του ΠΣΑΤ ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επανήλθε, ύστερα από έξι χρόνια, στην προεδρία του ΠΣΑΤ μετά την ολοκλήρωση των φετινών αρχαιρεσιών και θα γίνει ο μακροβιότερος, σε συνολική έτη, του συνδέσμου μιας και είχε ήδη 14ετή θητεία (1992-2006) ενώ ο Πέτρος Λινάρδος είχε σταματήσει στα 16 χρόνια (1976-92).

Νέα Διοίκηση, Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και Εξελεγκτική Επιτροπή απέκτησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για τα επόμενα 3 χρόνια, μετά τις αρχαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής ψήφισαν 427 μέλη, από τα 459 ταμειακά ενήμερα, που είχαν δικαίωμα ψήφου. Τα 426 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και 1 ήταν άκυρο.

Οι υποψήφιοι έλαβαν:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Πρόεδρος: Θεοδωρακόπουλος Γιάννης 367 (εκλέγεται).
  • Α΄Αντιπρόεδρος: Χήτας Φώντας 234 (εκλέγεται), Δάρας Γιάννης 137.
  • Β΄Αντιπρόεδρος: Αμερικάνου Χριστίνα 303 (εκλέγεται).
  • Γενικός Γραμματέας: Μπουλούκος Δήμος 312 (εκλέγεται).
  • Ταμίας: Κορακής Γιάννης 214 (εκλέγεται), Αντωνίνης Τάσος 174.

Μέλη: Παπουτσάκης Αντώνης 227 (εκλέγεται), Βελονάκη Ασπασία 210 (εκλέγεται), Σκύφτας Φάνης 197 (εκλέγεται), Βύζικα Αγγελική 191 (εκλέγεται), Κανελλάκης Δημήτρης 184 (εκλέγεται), Σταραμόπουλος Μάνος 172 (εκλέγεται), Τουτσίδης Κώστας 168 (εκλέγεται), Κατσαρός Αντώνης 160 (εκλέγεται), Χατζηδημητρίου Κώστας 113, Μαραζιώτης Γιάννης 109, Μαμουζέλος Γιάννης 108, Χονδροθύμιος Σταύρος 94, Χαραλάμπους Παναγιώτης 72, Μίνος Γιώργος 66, Κούβαρης Γιώργος 52, Γιαννόπουλος Νίκος 48, Κουτρουμάνος Βασίλης 32.

Για τα Πειθαρχικά Συμβούλια:

Πρωτοβάθμιο: Παπανικολάου Δημήτρης 258 (εκλέγεται), Κοτσώνης Θοδωρής 192, (εκλέγεται), Αθανασόπουλος Χρήστος 180 (εκλέγεται), Κωνσταντόπουλος Νίκος 165.

Δευτεροβάθμιο: Καραλής Γιάννης 245 (εκλέγεται), Τσίλκος Μάκης 227 (εκλέγεται), Κούρκουλος Γιάννης 214 (εκλέγεται), Αργυρίου Γιάννης 174 (εκλέγεται), Μπέτσης Ανδρέας 133 (εκλέγεται), Χρυσός Μάνος 119.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Νταλούκας Απόστολος 290 (εκλέγεται), Καρζής Γιώργος 193 (εκλέγεται), Νικόπουλος Νίκος 184 (εκλέγεται).

Τρελό συμβόλαιο της Mercedes σ Χάμιλτον που θα συμμετέχει και σε αγώνα με αυτοκίνητο που θα ελέγχει με το μυαλό του

Μυθικό συμβόλαιο έχει προτείνει στον Λιούις Χάμιλτον η Mercedes για να κρατήσει τον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα της.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής «Sun», η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Χάμιλτον, προσφέροντάς του νέο διετές συμβόλαιο, με προοπτική ανανέωσης γι’ έναν ακόμη χρόνο, συνεργασίας, αντί περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα συμμετέχει σε αγώνα με αυτοκίνητο που θα ελέγχει με το μυαλό του

Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον συμφώνησε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα δύο ατόμων.

Φυσικά, υπάρχει μια παγίδα. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν θα έχουν τιμόνια, ούτε ταχύτητες αλλά ούτε και πεντάλ.

Συνήθως, αυτό θα προκαλούσε προβλήματα- αλλά όχι αν είστε ο Χάμιλτον ή ο Ροντρίγκο Χούμπνερ Μέντες.



Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αν τελικά ο αγώνας πραγματοποιηθεί, οι Χάμιλτον και Μέντες θα χρησιμοποιούν ακουστικά που θα μεταφράζουν τα σήματα των εγκεφαλικών κυμάτων σε εντολές, επιτρέποντάς τους να επιταχύνουν, να φρενάρουν και να στρίβουν χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό τους.

Ο Χάμιλτον δεσμεύτηκε προφορικά για τον αγώνα, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο Global Education and Skills Forum στο Ντουμπάι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Techradar, ο Χάμιλτον έδωσε μια ομιλία για το τι χρειάζεται για να είναι κανείς πρωταθλητής. Στο τέλος της ομιλίας, άρχισαν οι ερωτήσεις.



Ο Μέντες ήταν ένας από τους πρώτους που του έκαναν ερώτηση, αν και την χαρακτήρισε περισσότερο ως πρόκληση.

Ο Μέντες, ο πρώτος άνθρωπος που θα ελέγξει ένα αυτοκίνητο της F1 με το μυαλό του, ήθελε να αγωνιστεί με τον Χάμιλτον χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Emotiv Epoc+, ένα νευρολογικό ακουστικό που μετρά τα σήματα της εγκεφαλικής δραστηριότητας, τα κατανέμει σε εντολές και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες συσκευές.

Η αρχική πρόκληση αν ο Μέντες να αγωνιστεί με ένα ακουστικό εναντίον του Χάμιλτον. Ο Χάμιλτον, «προφανώς δεν περίμενε την πρόκληση» σύμφωνα με το Techradar, αλλά δέχτηκε με τον όρο να φορούν και οι δύο ακουστικά.



Πηγή: Απίστευτο: Ο Λιούις Χάμιλτον θα συμμετέχει σε αγώνα με αυτοκίνητο που θα ελέγχει με το μυαλό του | iefimerida.gr

ΠΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ! ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε φόρους, τελευταία σε ανάπτυξη και στήριξη ανέργων

Πριν καν προσμετρήσει το μειωμένο αφορολόγητο, το οποίο "βλέπει" να εφαρμόζεται από το 2019 (δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα), ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι τα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των 25 κρατών-μελών του. Καταγράφει επίσης αρνητική "πρωτιά" σε χρηματοδοτική/επιδοματική στήριξη των ανέργων, αλλά και στην πορεία του ΑΕΠ.

Ο ΟΟΣΑ μάλιστα συστήνει μεταξύ άλλων και μείωση των εργοδοτικών εισφορών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός κάνει λόγο για μεγάλο "μαύρο" τομέα εργασίας στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι "η αντιμετώπισή του απαιτεί μεταρρυθμίσεις" μαζί με την μείωση των φορολογικών βαρών στην εργασία (σ.σ. εργοδοτικές εισφορές), "των χαμηλά αμειβομένων εργαζόμενων στους οποίους αυτή παραμένει υψηλή".

Τι λέει για τους φόρους
Ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του "Going for Growth" που δημοσιεύθηκε χθες καταγράφει πάρα πολύ μεγάλα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα. Υπολογίζει ότι το μέσο φορολογικό βάρος στην Ελλάδα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά που λαμβάνουν το μέσο μισθό, είναι στο 38,2% του εισοδήματός τους, έναντι 13,6% φορολογικών βαρών της Ιρλανδίας.

Η επιβάρυνση είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των 25 κρατών-μελών του ΟΟΣΑ. Μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχουν μόνο πλούσιες χώρες όπως το Βέλγιο, η Σουηδία, η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ ο μέσος όρος είναι στο 28,6%.

Στο επιχειρηματικό πεδίο μεγάλη έμφαση δίνεται στην απουσία φορολογικών ελαφρύνσεων στην Ελλάδα, ούτως ώστε να αναπτυχθεί η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη. Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει τη δαπάνη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο πεδίο μόνο στο 0,05% του ΑΕΠ, έναντι 0,29% του ΑΕΠ στην Ιρλανδία.

4.3 Average tax wedge on labour
Φορολογικό βάρος για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά



Απροστάτευτοι οι άνεργοι
Σε κανένα κράτος μέλος του ΟΟΣΑ η κάλυψη των ανέργων (μέσω επιδομάτων) δεν είναι τόσο μικρή όσο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η κρατική χρηματοδότηση (επίδομα ανεργίας κλπ) που λαμβάνει ένας άνεργος (στην Ελλάδα) αμέσως μετά την απόλυσή του φτάνει στο 42% αυτού που είχε ως εργαζόμενος. Έπεται η Κορέα με 51,4%, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία και η Τουρκία. Κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ ο απολυμένος θα λάβει μέσω επιδομάτων το 70% του προηγούμενου εισοδήματός του.

Αλλά και 60 μήνες μετά την απόλυσή του ο μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα λαμβάνει ελάχιστο εισόδημα (από κάποια επιδόματα), έναντι του 46,9% κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ στο εργασιακό πεδίο καταγράφει μία σχετικά ανοιχτή αγορά τόσο στο πεδίο των συλλογικών απολύσεων, όσο και των κατώτατων μισθών αλλά και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σχετικά αυστηρή αναφέρει ότι είναι η νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης, αορίστου και προσωρινού χρόνου.

Net income replacement rates for unemployment



Τεράστια η "ψαλίδα" σε ανάπτυξη
Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του καταγράφει την πάρα πολύ μεγάλη υστέρηση στην ανάπτυξη της Ελλάδος λόγω της κρίσης. Υπολογίζει ότι η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια κατά κεφαλήν ΑΕΠ με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση ανάμεσα στα 25 περίπου κράτη - μέλη του μετά την Λετονία. Πολύ μεγάλες παραμένουν -όπως εκτιμά- και οι αποκλίσεις σε παραγωγικότητα εργασίας από τα υπόλοιπα "ανεπτυγμένα" κράτη μέλη που εξετάζονται.



Όσον αφορά την απελευθέρωση των αγορών, διαπιστώνεται πρόοδος αλλά και απόσταση σε σχέση με τις επιδόσεις των καλύτερων κρατών-μελών. Tα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η Ελλάδα περιλαμβάνουν την απλούστευση της νομοθεσίας, την άρση των φραγμών που υπάρχουν στη διενέργεια των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ανά τομέα μεγαλύτερες ανάγκες παρεμβάσεων καταγράφονται στην αγορά φυσικού αερίου, αλλά και στα λεγόμενα "κλειστά" επαγγέλματα.

Στην εκπαίδευση ναι μεν η Ελλάδα έχει υψηλή αναλογία αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με άλλα κράτη στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος (με βάση τον δείκτη PIZA).

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στο πεδίο της συνταξιοδοτικής δαπάνης εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κανένα επιπλέον όφελος από την παραμονή στην εργασία μετά τα 60, καθώς κατά κανόνα δεν μπορεί να περιμένει ο Έλληνας εργαζόμενος μία αύξηση των συντάξιμων απολαβών του.

Στις συστάσεις που απευθύνει προς την Ελλάδα και οι οποίες εκτιμά ότι δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί είναι:

• η προσαρμογή της αγοράς εργασίας στις οικονομικές ανάγκες και η επέκταση της δια βίου μάθησης,

• η εισαγωγή και η επέκταση μιας διαδικασίας αποτίμησης των αποτελεσμάτων των παρεμβάσεων στις αγορές,

• η ενίσχυση των αρχών ανταγωνισμού των ρυθμιστικών αρχών,

• η δημιουργία one stop shop για τις επιχειρήσεις,

• η ενίσχυση του δικαστικού συστήματος και η επιτάχυνση των διαδικασιών του,

• η αύξηση των δαπανών για ενεργές πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και η επέκταση κάποιων από τα προγράμματα που σχετίζονται με αυτές,

• η ενίσχυση της στόχευσης των οικογενειακών και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.

capital.gr / Δήμητρα Καδδά

Παπαγγελή: Το «post» μου αφορούσε τους ανεγκέφαλους που βάζουν την πατρίδα πάνω απ΄την ομάδα

[Ένα δίκιο το 'χει αφού όντως η ανάρτησή της αφορουσε τους 7.500 ηλίθιους που εν γνώση τους ή λόγω χαβαλέ υπογράφουν μαλ@κίες. Στην Ελλάδα όμως του πανικού και της αρένας με τους δημοσιοκάφρους της Θεσσαλονίκης να ουρλιάζουν "μας είπε Βούλγαρους η υποψήφια της ΝΔ", δεν μπορείς να εξετάσεις με ψυχραιμία τι λέει ο καθένας, οπότε έπρεπε να τρέξει αίμα]

«Η ανάρτησή μου στηλιτεύει μόνο τους λίγους ανεγκέφαλους, που θεωρούν πως η ομάδα τους είναι πιο σημαντική από την πατρίδα μας»

«Η ανάρτησή μου στηλιτεύει μόνο τους λίγους ανεγκέφαλους, που θεωρούν πως η ομάδα τους είναι πιο σημαντική από την πατρίδα μας»: αυτό έγραψε, νωρίτερα σήμερα, στο Facebook, η Έλλη Παπαγγελή, επιχειρώντας να εξηγήσει την ανάρτησή της περί «Βούλγαρων» οπαδών του ΠΑΟΚ, που οδήγησε στη διαγραφή της από τη ΝΔ.

Χαρακτηρίζει, δε, το επίμαχο «post» στο Instagram, ως... χιουμοριστικό.

Στην ανάρτησή της η Έλλη Παπαγγελή αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής:
«ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ:

Όταν είδα ανθρώπους για μια ομάδα να αρνούνται να υπηρετήσουν τη χώρα μας σε περίπτωση επιστράτευσης, το θεώρησα απαράδεκτο.

Η ανάρτηση μου φυσικά δεν τα «βάζει» με κανέναν από όλους τους αγνούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, και κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Στηλιτεύει μόνο τους λίγους ανεγκέφαλους που θεωρούν πως η ομάδα τους είναι πιο σημαντική από τη Πατρίδα μας.

Την Θεσσαλονίκη την λατρεύω, γνωστή άλλωστε και η θέση μου για την ονομασία των Σκοπίων. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Όσο για τον οχετό ορισμένων σχολιαστών που επίτηδες παρερμήνευσαν ένα χιουμοριστικό post στο instagram, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση.

Είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας».

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Τούρκο που πέρασε τρέχοντας σε ελληνικό έδαφος

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν ενώ ο 41χρονος περνούσε σε ελληνικό έδαφος - «Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο ο κουρδικής καταγωγής άνδρας - Κρατείται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικής απέλασής του

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας, ενώ -κατά πληροφορίες- Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν στον αέρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής ήταν μεθυσμένος όταν πέρασε στην ελληνική επικράτεια. Με δεδομένες τις περιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πάλι στην περιοχή των Καστανιών, η υπόθεση σήμανε συναγερμό.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναζήτησαν πληροφορίες για τον 41χρονο Τούρκο ο οποίος αρχικά ετέθη σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Αυτή την ώρα ο 41χρονος Τούρκος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που ο κουρδικής καταγωγής άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

«Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο ο κουρδικής καταγωγής άνδρας...
Τι προηγήθηκε

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ελληνικές αρχές, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν, σύμφωνα με το «www.thrakinea.gr», πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά ακινητοποιήθηκε από στρατιωτικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο στις Καστανιές.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για Τούρκο κουρδικής καταγωγής ηλικίας 41 ετών (είχε γεννηθεί το 1977) που δήλωσε ψυκτικός-υδραυλικός στο επάγγελμα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα τουρκικό διαβατήριο χωρίς βίζα.